Dünya bu fotoyu konuşuyor: First 'eşcinsel' Lady..

Dünya bu fotoyu konuşuyor: First 'eşcinsel' Lady..

NATO zirvesinden sonra fotoğraf çektiren first lady'lerin arasında en dikkat çeken isim oydu.

Dünya bu fotoyu konuşuyor: First 'eşcinsel' Lady..
16px
24px
26.05.2017 13:11
ABONE OLgoogle

Brüksel'de NATO zirvesinin ardından dünya liderlerinin eşleri de birlikte poz verdi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ABD'nin First Lady'si Melania Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte Macron da oradaydı. Ancak tüm dikkatler fotoğraf karesindeki bir ismin üzerinde toplandı. 

O isim Lüksemburg'un eşcinsel başbakanı Xavier Bettel'in eşi Gauthier Destenay'dı. Takım elbisesi ve kıravatıyla first ladylerin arasındaki yerini almıştı. 

44 yaşındaki Lüksemburg Başbakanı Bettel ile Belçikalı mimar Destenay, 2010'da birlikte olmaya başlamıştı. Ülkede eşcinsel evliliğinin yasallaşmasının ardından 2015'te sade bir törenle evlendiler.  

Halihazırda eşcinsel olduğunu açıklayan tek dünya lideri olan Bettel'den önce İzlanda'nın eski başbakanı Johanna Sigurdardottir ve Belçika'nın eski başbakanı Elio Di Rupo da eşcinsel olduğunu duyurmuştu.

Bettel bir röportajında "Sadece bir hayatımın var ve bunu gizlenerek yaşamak istemiyorum. İnsanlar bana eşcinsel olduğum ya da olmadığım için oy vermiyor. Beni siyaset dünyasındaki işlerime bakarak değerlendiriyorlar" dedi. 

Çift, geçen Nisan'da Papa Francis'in daveti üzerine Vatikan'a davet edilmiş, bu ziyaret Vatikan'ın eşcinsel hakları konusunda "güçlü bir mesaj vermesi" olarak yorumlanmıştı. (Independent - Daily Mail - People)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde