Dünya bu anı bekliyordu! Falcon Heavy fırlatıldı!

Dünya bu anı bekliyordu! Falcon Heavy fırlatıldı!

Space-X'in Mars roketi Falcon Heavy fırlatıldı. Fırlatma sonrası kapsülden ayrılan roketler dünyaya döndü.

Dünya bu anı bekliyordu! Falcon Heavy fırlatıldı!
16px
24px
07.02.2018 00:07
ABONE OLgoogle

SpaceX ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, Mars roketi Falcon Heavy fırlatıldı. Fırlatma işleminin ilk aşaması sorunsuz gerçekleşti ve roketten ayrılan kapsül yeniden kullanılmak üzere dünyaya döndü. Roket ise Mars'a doğru yol almaya devam ediyor.

Fırlatma sonrası kapsülden ayrılan roketler ise dünyaya döndü. Fırlatmanın başarılı olduğu öğrenildi.

Roketin içinde Tesla'nın Roadster isimli aracı da var. Araç uzaya gönderilen ilk otomobil olma özelliğini taşıyor. Falcon Heavy roketinin kapsülünde yer alan Tesla aracının yaklaşık 6 ayda Mars'a ulaşması planlanıyor. Saatte 40 bin kilometre hıza ulaşacak. Bu hız, ses hızından da fazla. Üstü açık Tesla aracının içinde aynı zamanda SpaceX tarafından tasarlanan bir uzay giysisi de bulunuyor.

Eğer simülasyon uçuşu doğru verileri gösteriyorsa Falcon Heavy NASA'nın 45 yıl önce aya gönderdiği astronotları taşıyan Saturn 5'ten bu yana en yüksek taşıma kapasitesine sahip uzay mekiği olacak. Satun 5'in en son son görevinde 1973 yılında kullanılan istasyondan Falcon Heavy de fırlatılacak. 

" data-instgrm-version="8" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);">

" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_blank">Camera views from inside the payload fairing #FalconHeavy

Elon Musk (@elonmusk)'in paylaştığı bir gönderi ()

YENİDEN KULLANILABİLECEK

Falcon Heavy'nin her bir fırlatılışı 90 milyon dolara mal oluyor. Rokette kullanılan her üç roket dünyaya inişin ardından tekrar kullanılabilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde