Dumancı müdürden bir skandal daha: Usulsüz ihale ile gündemde...

Dumancı müdürden bir skandal daha: Usulsüz ihale ile gündemde...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de bulunduğu dumanlı yemek fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan Kemalettin Cengiz Tekinsoy, bu kez de usulsüz ihale ile gündemde...

Dumancı müdürden bir skandal daha: Usulsüz ihale ile gündemde...
16px
24px
19.02.2018 08:25
ABONE OLgoogle

 TSK'nın Afrin'de teröristlere yönelik başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de bulunduğu dumanlı yemek fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy, bu kez de usulsüz ihale ile gündemde...

AÇIK İHALE YERİNE ADRESE TESLİM Mİ 

Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Bodrum'da halkın ücretsiz denize girdiği; mera ve sit vasfı taşıyan Yalıkavak Küdür'deki plajı, özel bir şirkete adrese teslim iddiaları ile gündeme geldi. 

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki 1. derece doğal ve arkeolojik sit alanı olan Küdür Yarımadası’ndaki alanın, turizm amaçlı olarak kiralanacak olmasına Bodrum halkı büyük tepki göstermişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün, Bodrum Yalıkavak Küdür mevkiinde halkın ücretsiz olarak kullandığı plajı, kanun ve yönetmeliklere aykırı şekilde ihale ettiği, bakanlığın vakfının şirketine işlettirilecekmiş gibi pazarlık usulü ihale için, "Bakan oluru" alıp başka özel bir şirkete kiralaması ortalığı karıştırdı.

Yönetmeliğe göre eski kiracılık ve parsel komşuluğu hariç, ilk defa ihaleye çıkarılacak plaj ve benzeri alanlar için açık ihale yapılması gerekiyor. Ancak sessiz sedasız pazarlık usulü ile plajın özel bir şirkete kiralanması halkı ayağa kaldırdı. Küdür'de bazı CHP milletvekilleri de yöre halkıyla birlikte eyleme katıldı.

HALK TEPKİLİ

Kiralanan alanın Aralık ayında vatandaşların eylem yaptığı alan olduğu ortaya çıkması da tepkileri doruğa çıkarttı. Bodrum halkı, "Denize girecek alan bırakmadılar. Buraları da halka sormadan imara açılarak Beach Club'lar ile özel şirketlere usulüne uygun olmayan ihaleleler ile veriliyor. Ortada olmayan yetkililerden tatmin edici açıklamalar bekliyoruz. Sabrımız artık taştı" diye konuştu.

Bu arada Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının mülkiyetinde olan mera vasfı taşıyan alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından kiralanması da akıllarda başka bir soru işaretleri bıraktı. Yetki karmaşasının yaşandığı konu hakkında yetkililerin hiç bir açıklamada bulunmaması ise halkın tepkisini doruğa çıkardı. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy ile yardımcısı Celalettin Alkan'ın resmi görevler haricinde Bodrum'a yaptıkları sık ziyaretler ise dikkat çekiyor. 

Murat Sökdü/Odatv.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde