Doların ateşi düşmüyor.. İşte son rakamlar...

Doların ateşi düşmüyor.. İşte son rakamlar...

ABD faizlerindeki yükselişin de etkisiyle gösterge 10 yıllık tahvil getirisinde bugün 84 puan yükseliş yaşandı.

Doların ateşi düşmüyor.. İşte son rakamlar...
16px
24px
16.05.2018 05:11
ABONE OLgoogle

Dolar endeksi dün gördüğü 2 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesi olan 92.243'ten yükselerek yüzde 1'e yakın artışla 22 Aralık'tan beri ilk kez 93.4 seviyesini aştı. Dolardaki değer kazancı ile birlikte ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri ise yüzde 3.06'yı aştı.

Dolar/TL 4.4437/4.4440'dan Euro/TL ise 5.28'den işlem görüyor.

Bankacılar küresel piyasalardaki riskten kaçışın büyüklüğüne dikkat çekerken Türkiye'ye özgü son dönemde artan risklerin de bu satış baskısını kuvvetlendirdiğine dikkat çekiyorlar.

Üst düzey bir bankacı, “EM'lere yönelik çok kuvvetli fon çıkışları görüyoruz. Kuvvetli fon çıkışı emirleri görüyoruz. Piyasa bu kadar kötüyken TL'ye yönelik de iyimser bir görüşe sahip olmak mümkün değil. Siyasilerden gelen faiz söylemleri ise bu baskıyı daha da artırıyor” dedi ve ekledi:

“Artık TCMB'den yeni bir adım gelmeden kurun baskılanması pek olası değil. Küresel satış baskısının devam etmesi halinde yeni zirveler de görülecektir. Piyasa acilen TCMB'den ‘buradayım' mesajını bekliyor. Yoksa TL'deki negatif ayrışmanın yavaşlaması söz konusu olmayabilir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde