Dolarda Donald Trump hareketliliği

Dolarda Donald Trump hareketliliği

Bolton'un Türkiye ziyareti ve Suriye konusunda ABD ile tekrar karşı karşıya gelinebileceği endişeleri geçen hafta TL'yi baskı altında bıraktı

Dolarda Donald Trump hareketliliği
16px
24px
14.01.2019 05:14
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ile ilgili açıklamaları sonrası gece 5.50 seviyesini test eden dolar/TL, daha sonra 5.48 seviyesine indi ve burada yatay seyir izlemeye başladı.

Geçen haftaya 5.34'lü seviyelerden başlayan dolar/TL, çarşamba günü gün içi işlemlerde 1 Kasım'dan bu yana en yüksek olan 5.5450'ye kadar çıkmıştı.

Kur cuma günü 5.41'li seviyelere kadar geriledikten sonra öğleden sonra yönünü yukarı çevirerek 5.50 seviyesinin üzerini görmüştü.  ABD Başkanı Trump’tan küstah Türkiye açıklaması: Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz

Analistler kurdaki yukarı yönlü harekette Suriye ve ABD ile ilişkiler kaynaklı jeopolitik risklerin etkili olduğunu belirtiyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Türkiye ziyareti ve Suriye konusunda ABD ile tekrar karşı karşıya gelinebileceği endişeleri geçtiğimiz hafta TL'yi baskı altında bırakmıştı. 

ABD'nin Suriye'den çekilme sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken ABD Başkanı Donald Trump'ın twitter hesabından yaptığı açıklama tansiyonu yükseltti. Trump tweet'inde "Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz" dedi.

Söz konusu açıklama sonrası gece saatlerinde 5.50 seviyesini test eden dolar/TL, daha sonra 5.48 seviyesine inerek, burada yatay seyir izlemeye başladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde