Dolar haftanın son gününe nasıl başladı?

Dolar haftanın son gününe nasıl başladı?

Yatırımcıların Corona virüsü küresel piyasalarda baskıya sebep oluyor

Dolar haftanın son gününe nasıl başladı?
16px
24px
24.01.2020 05:54
ABONE OLgoogle

Piyasalar haftanın son işlem gününde Davos zirvesinin yankılarını takip edecek. Dolar/TL 5.93 seviyesinden haftayı kapatmaya hazırlanıyor. Dolar/TL haftanın son gününe 5,93 seviyesinden başladı.

Dolar/TL’de geçen cuma günü başlayan satış baskısı önceki gün Merkez Bankası’nın önümüzdeki dönemde faiz indirimlerinde acele etmeyeceği şeklinde algılanan Davos mesajlarıyla kısmen azaldı.

DOLAR 5.9297(%-0.07)

EURO 6.5532(%-0.15)

ALTIN 297.488(%-0.23)

TCMB’nin yarattığı iyimserliğe rağmen yatırımcıların Çin’de ve hatta diğer ülkelerde yeni corona virüsünün yayılması konusunda endişelerle küresel piyasalar baskı altında.

TL’deki son günlerdeki satış baskısına rağmen bankacılar CDS, tahvil, eurbond ve hisse senetlerinde daha iyimser bir görünüm olduğuna da dikkat çekiyorlar.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal önceki gün Davos’ta canlı yayında yaptığı açıklamalarda, geçen yıl 1,200 baz puanlık önden yüklemeli, bu ay 75 baz puanlık ölçülü bir faiz indirimi gerçekleştirdiklerini, bundan sonraki adımların “ölçülü” olabileceğini, enflasyonda ise tek haneli seviyelerin yıl ortasından itibaren görüleceğini söyledi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde