Dolar/TL yeniden 5.90'ın üzerine çıktı

Dolar/TL yeniden 5.90'ın üzerine çıktı

Sanayi üretim endeksinde artışın beklentilerin altında kalmasıyla dolar/TL'de hafif yönlü bir artış yaşanıyor.

Dolar/TL yeniden 5.90'ın üzerine çıktı
16px
24px
14.01.2020 09:49
ABONE OLgoogle

Küresel piyasalarda ABD'de enflasyon verilerinin de takip edileceği günde, dolar/TL bir hafta sonra yeniden 5.90'ın üzerini gördü.

Küresel piyasalar, ABD-Çin arasındaki ticaret anlaşmasına yönelik gelişmeleri takip ederken ve ABD'de bugün açıklanacak enflasyon ve şirket bilançolarını izliyor. 

Türkiye'de ise sanayi üretimi verisinde artış 5.1'le beklentilerin altında kaldı. Piyasalarda 5.5 civarında bir artış bekleniyordu.

Sanayi verisini geride bırakan piyasalar, hazine ihalelerini bekliyor. Hazine, 15 aylık kuponsuz tahvil, 7 yıllık değişken faizli tahvil ihaleleri düzenleyecek.

Dolar/TL güne 5.87 seviyesinden başlarken; sanayi üretimi verisinin beklentilerin altında artış kaydetmesi ile yönünü yukarı çevirdi. Kur 9 Ocak'tan sonra yeniden 5.90'ı geçti.

Petrol fiyatlarında dünkü sakin seyir devam ederken altın fiyatları geriliyor. Bu sabahki işlemlerde altının ons fiyatı 1537 dolardan işlem görüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde