Doğuş Oto’da sıkıyönetim! Yöneticilerin araçları düşürüldü..

Doğuş Oto’da sıkıyönetim! Yöneticilerin araçları düşürüldü..

Doğuş Holding’in zararda olduğunu yazmıştık. 2017 bilançolarına göre 2.8 milyar TL zarar açıklanmıştı.

Doğuş Oto’da sıkıyönetim! Yöneticilerin araçları düşürüldü..
16px
24px
11.05.2018 15:23
ABONE OLgoogle

Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk’in kurduğu her yeni şirketi ilk bu sayfalarda duyurduk. Köklü bir geçmişe sahip olan Doğuş Holding ve şirketlerindeki her gelişmeyi yakından takip ediyoruz. İstinye Park ve Volkswagen Arena’yı satışa çıkardığını yazmıştık.

Ardından da Singapurlu bir fon şirketi ile ortaklık için görüşmeler yaptığını yazdık. Yazdığımız her iki haber de geçtiğimiz haftalarda gerçek oldu.   Doğuş'un Maslak'taki arsasının yeni sahibi belli oldu

Ardından Doğuş Holding’in borç yapılandırmasına gittiği haberleri ortaya çıktı. Şimdi de holdingin en önemli şirketlerinden Doğuş Oto ile ilgili kulis bilgilerini size aktarmak istiyoruz. 

Doğuş Oto, VW Binek Araç, VW Ticari Araç, Audi, Porsche, SEAT ve Skoda markalarının yetkili satış ve servis hizmetlerini yürütüyor.

Ayrıca DOD yetkili satıcısı olarak ikinci el satışı da yapıyor. Toplam altı bölgede, 34 yetkili satış ve 31 servis noktasında, 1.700’ü aşkın çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Doğuş'un gemisi otomotivden su aldı

Doğuş Holding’in zararda olduğunu yazmıştık. 2017 bilançolarına göre 2.8 milyar TL zarar açıklanmıştı. Bankalara ise 23.5 milyar TL’lik kredi borcu bulunuyor. Dolayısıyla bu tabloların ortaya çıkmasından sonra ilk tedbirler alınmaya başlamış. Holdingde kemer sıkma politikasına geçilmiş. Firmada adeta sıkıyönetim ilan edilmiş.

YÖNETİCİLERİN ARAÇ SEGMENTLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

İlk uygulamalar Doğuş Oto’da başlamış. Doğuş Oto’nun yöneticilerine verilen araçlar bir alt segmente çevrilmiş.

Aracı kullananlar OGS ve HGS’yi kendi ceplerinden ödemeye başlamış.

Cep telefonu ve akaryakıt harcamalarına sınır getirilmiş. 

Firmanın Maslak’taki yetkili satış ve servisi hariç altı tanes servisi satışa çıkarılmış.

Türkiye’nin en çok araç ithal eden ve satan şirketinde durumlar şimdilik böyle.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

Kaynak: Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde