Denizbank Dubai’ye gitti gidiyor!

Denizbank Dubai’ye gitti gidiyor!

Emirates NBD Bank ile Denizbank’ın satışı için yapılan görüşmelerin henüz ‘çok erken aşamada’ olduğu ifade edildi.

Denizbank Dubai’ye gitti gidiyor!
16px
24px
31.01.2018 04:55
ABONE OLgoogle

Denizbank’ın kontrolünü elinde bulunduran Rus Sberbank, satış için yatırımcılarla görüşmelere başladı. Emirates NBD Bank ile Denizbank’ın satışı için yapılan görüşmelerin henüz ‘çok erken aşamada’ olduğu ifade edildi. Buna karşılık bankacılık kaynakları ise, Denizbank için Sberbank ile Emirates NBD arasında yürütülen görüşmelerde son aşamaya gelindiğini ifade ediyor.

Bankanın satış değeri ve yönetim kadrosuyla ilgili konuların ele alındığını ifade eden kaynaklar, hisse satışına ilişkin anlaşmanın kısa bir süre içinde açıklanacağı görüşündeler.   Reuters'ın son dakika iddiası… Denizbank satılıyor mu?

Dubai’nin en büyüğü

1938’de devlet tarfından kurulan Denizbank’ı 1997’de Zorlu Holding, Özelleştirme İdaresi’nden satın aldı. Zorlu Grubu bankayı 2006’da 2.4 milyar dolara Fransa - Belçika ortaklığı olan Dexia’ya sattı. Banka ardınan, Eylül 2012’de 3.5 milyar dolar karşılığında Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’a satıldı. Aktif büyüklüğü açısından Türkiye’nin en büyük dokuzuncu bankası olan Denizbank’ın 11 milyon müşterisi, 14 bin çalışanı var. Rus Sberbank, DenizBank'ı satacağını açıkladı

Denizbank için Ruslarla masaya oturan Emirates NBD, 2007’de Emirates Bank International (EBI) ve National Bank of Dubai’nin (NBD) birleşmesi ile kuruldu. Dubai’nin en büyük bankası olan NBD’nin toplam varlık büyüklüğü 128 milyar dolar. 9 binden fazla kişiye istihdam sağlayan banka, Dubai’nin yanı sıra Mısır, Suudi Arabistan, Hindistan, Singapur ve İngiltere’de iş yapıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde