Demirören Milli Piyango'yu neden aldı? Amiral Gemisi nasıl battı?

Demirören Milli Piyango'yu neden aldı? Amiral Gemisi nasıl battı?

Devlet bankasının verdiği kredi ile elde edilen medya gücü zarar edince, yine devlettin Milli Piyango İdaresi ile Demirören’in zararı karşılandı...

Demirören Milli Piyango'yu neden aldı? Amiral Gemisi nasıl battı?
16px
24px
10.08.2019 08:41
ABONE OLgoogle

Adı uzunca yıllar “medyanın amiral gemisi” diye anıldı.

En çok satılan gazeteler, en çok izlenen televizyon kanalı, en çok izlenen haber kanalı deniyordu.

Doğan Medya Grubu’ndan söz ediyoruz...

Önce Mayıs 2011 yılında Milliyet ve Vatan gazeteleri Doğan Medya tarafından Demirören’e satıldı. Milli Piyango ihalesinde en iyi teklif Demirören'den

2018 Mayıs’ında da, bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Tük kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu’nun tamamı Demirören Grubu’na satıldı.

Sonra ne mi oldu?

Onlarca gazeteci işten çıkarıldı, medyadaki taşlar iktidara yarayacak şekilde yeniden dizildi.

Bu duruma kamuoyu hemen tepki verdi ve önce Hürriyet gazetesinin elinden“amiral gemisi” söylemi alındı. Gazetelerdeki tirajlar eridikçe eridi. Buna paralel olarak televizyon kanallarının da reytingleri düştükçe düştü.

Demirören Medya, gazetecilikten koptukça, okuyucu-izleyici de Demirören’in yeni medya patronluğunu yok saydı.

Peki, devletin olan Ziraat Bankası’ndan alınan kredi ile 916 milyon dolara satın alınan bu dev medyanın zarar etmesi nasıl karşılanacaktı?

Türkiye Varlık Fonu’na devredilen Milli Piyango İdaresi ihaleyle bugün 10 yıllığına kiralandı.

Kime mi?

İhalede tek teklifi veren Demirören-SISAL ortaklığına… İhaleye sadece Demirören-SISAL ortaklığının teklif vermesi, diğer firmalara engel mi olundu şüphesini de beraberinde getirdi.

Odatv’nin Demirören Medya kulisleri ve Saray kulislerinden öğrendiğine göre, Doğan Medya’yı aldıktan sonra hızla zarara giren Demirören’in zararı yüksek kâr getirdiği belirtilen bu ihale ile giderildi.

Evet…

Devlet bankasının verdiği kredi ile elde edilen medya gücü zarar edince, yine devlettin Milli Piyango İdaresi ile Demirören’in zararı karşılandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde