Demir Sabancı Gratis’in yüzde 55’ini kime sattı

Demir Sabancı Gratis’in yüzde 55’ini kime sattı

Özel sermaye şirketi Actera Group, kişisel bakım ürünleri şirketi Gratis’in hisselerinin yüzde 55’ini satın aldı.

Demir Sabancı Gratis’in yüzde 55’ini kime sattı
16px
24px
27.12.2017 05:44
ABONE OLgoogle

Özel sermaye şirketi Actera Group’un kişisel bakım ürünleri şirketi Gratis’e ortak olduğu geçtiğimiz Kasım ayı sonunda açıklanmış ancak hisse oranı ve fiyata ilişkin bilgi verilmemişti.

Uluslararası danışmanlık şirketi EY, Gratis’in hisselerinin yüzde 55’inin Actera Group’a satışı işlemine satıcı taraf M&A (Birleşme ve Satın Alma) danışmanlığı sağladığını duyurdu.   Demir Sabancı'nın 500 mağazaya çıkan Gratis'ine ortak geldi!

76 ilde 500 mağaza
 
Demir Sabancı tarafından 2009 yılında kurulan ve bugün 76 ilde 500’ün üzerinde mağaza ile faaliyet gösteren Gratis, son pazar araştırma raporlarına göre, kişisel bakım ürünleri perakendesinde, kurulduğu günden bu yana pazar payını en hızlı artıran şirket oldu ve bu alanda faaliyet gösteren bilinirliği en yüksek marka haline geldi.

Actera Group, danışmanlığını yaptığı fonların 2.8 milyar doları aşan varlık bazı ile Türkiye’deki yatırımlara odaklanmış en büyük özel sermaye şirketleri arasında yer alıyor.

Yatırım yaptığı şirketler toplamda 40 binden fazla çalışana ve 5 milyar doları aşan ciroya sahip.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde