Covid19 virüsünü etkisiz hale getiren cihaz üretti

Covid19 virüsünü etkisiz hale getiren cihaz üretti

Ankara’da bulunan  ANTİMİKROP Arge ve Biyosidal Analiz Merkezi   ile birlikte HTL GÜNEŞ UVGI ürünlerinin UV-C ışık kaynaklarının COVID-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsünü etkisiz hale getirmedeki etkinliğini doğrulayan araştırmalara imza attı.

Covid19 virüsünü etkisiz hale getiren cihaz üretti
16px
24px
18.09.2020 17:29
ABONE OLgoogle

ANTİMİKROP Arge ve Biyosidal Analiz Merkezi Sorumlu Yöneticisi Prof Dr. Murat Ertürk ve ekibi, SARS CoV-2 salgının başlangıcından bu yana bu alandaki bilimsel gelişmeleri desteklemek için yeni araçlar üzerine çalışıyor.

 Araştırmaları sırasında aşılanmış materyalleri bir HTL GÜNEŞ UVGI  ışık kaynağından gelen farklı dozlardaki UV-C radyasyonuna maruz bırakarak, bu uygulamanın çeşitli koşullar altındaki inaktivasyon kapasitesini değerlendirdi.  2 metre mesafeden 4 dakika içerisinde SarS CoV-2 virüslerinde %99,9982 oranına bir azalma, 7 dakika içerisinde virüsü %99,9991 oranında, 10 dakika içerisinde ise %99,9995 azaltabileceği tespit edildi.

Konuyla ilgili Prof Dr. Murat Ertürk raporunda, TSEN 16777:2019-01 standartı esas alınarak 304 2B grade stainless steel üzerinde 2 cm2 alana yayılarak kurutulan COVID-19 (SARS-CoV-2) virüsünün bulunduğu yüzeye 2 metre mesafeden 4-7 ve 10 dakika süreyle HTL GÜNEŞ UVGI serisi yüzey sterilizatörü isimli cihaz ile uygulama yapıldığında yüzeyde virus öldürme (VİRÜSİDAL) etkinliğinin 4 dakikada %99,9982, 7 dakikada %99,9991 ve 10 dakikada %99,9995 oranlarında olduğunu belirtmişlerdir.

HTL firması yönetim kurulu Başkanı  Naci Sivri “28 yıldır labaratuvarlarda kullandığımız UV-C ışıkları güvenli bir şekilde işyerlerinde, ofislerde, toplantı salonlarında, bekleme salonlarında, okullarda, otellerde, hastanelerde, insanların yoğun olduğu yerlerde kullanılabilmesi için bu ürünü geliştirdik. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığımız ultraviole ışık cihazlarının insanlar varken çalıştırılmamasını tavsiye etmektedir. Biz de bu bilinçle ürünlerimize sensörler taktık ve programladık.   Ürünlerimiz açma kapama düğmesine basıldıktan 1 dakika sonra çalışır. Bu süre içerisinde cihazı açan kişinin ortamı terk etmesi için ayarlanmıştır. Ayrıca cihazın üzerinde bu konuda uyarıcı yazılar konulmuştur. Cihazın çalışırken bulunduğu ortama insan girerse cihaz sensörleri vasıtasıyla kendini kapatmaktadır. Ortam boşalınca tekrar çalışan cihaz, ayarlanan süre kadar çalıştıktan sonra kendiliğinden kapanmaktadır. Ayrıca cihazın ampulüne çıplak elle dokunulmaması için tel muhafaza konulmuştur. Dünyada UV-C ile ilgili birçok araştırma ve deney yapılmıştır. Ultraviole ışıkların virüs, bakteri küf ve mantarlar gibi mikroorganizmaların DNA/RNA sındaki bağları kopardığı bilinmekte ve etkinlik derecesinin %99,99 ların üzerinde olduğu defalarca test edilmiştir. Biz de bu testlere ilave olarak kendi cihazımızı COVID-19 için bağımsız bir labaratuvarda test ettirdik. Test sonuçları gerçekten heyecan verici sonuçlar verdi. Bu bulguların COVID-19'un yayılmasını sınırlandırmaya yardımcı olabilecek ürünlerin geliştirilmesine hız kazandırmasını umuyoruz.” dedi.

UV-C ışık kaynakları alanında önde gelen firmalardan olan HTL, 28 yılı aşkın süredir UV teknolojisinde öncü bir rol üstleniyor En yüksek güvenlik standartlarına uygun olarak tasarlanmış, üretilmiş ve kurulmuş UV-C sterilizasyon konusunda, geçmişten günümüze kadar birçok iş yapmıştır.

HTL firmasının Genel Müdürü Tayfun Atılgan ise: “Koronavirüsle mücadelede ANTİMİKROP Arge ve Biyosidal Analiz Merkeziyle olumlu sonuçlar aldığımız bu iş birliğini gerçekleştirmiş olmaktan çok memnunum. ANTİMİKROP Arge ve Biyosidal Analiz Merkezi virüssüz ortamlar sağlamanın yollarını arayan şirketler ve kurumların önleyici bir tedbir olarak kullanabilecekleri ışık kaynaklarımızın etkililiğini doğruladı. HTL firması olarak güvenliği ön plana aldık ve bu konuda standartlar bizim üretimimiz esas alınarak oluşacak. Piyasadaki güvenliği olmayan bilinçsiz ürünler yerini bizim ürünlerimize veya standartlarımıza bırakacak. Bu teknolojinin coronavirüsle mücadeleye yardımcı olma potansiyeli göz önüne alındığında, artan sterilizasyon ihtiyacını karşılamak adına önümüzdeki aylarda üretim kapasitemizi arttıracağız”dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde