Çorlu'da yolcu treni devrildi... 24 ölü, 124 yaralı

Çorlu'da yolcu treni devrildi... 24 ölü, 124 yaralı

Tekirdağ'da Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bir vagonu raydan çıkması sonucu yaşanan kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 24'e çıktığı açıklandı.

Çorlu'da yolcu treni devrildi... 24 ölü, 124 yaralı
16px
24px
08.07.2018 19:42
ABONE OLgoogle

Alınan bilgiye göre, Uzunköprü ilçesinden İstanbul'a hareket eden trenin, henüz bilinmeyen bir nedenle bazı vagonlarının raydan çıkması sonucu, Çorlu istikametinde Sarılar köyü yakınlarında devrildi.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, çok sayıda yaralı ve hayatını kaybedenler olduğu belirtiliyor.

Araçla ulaşımın güç olduğu kaza yerine ekiplerin sevki sürüyor. 

Tekirdağ'da Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bir vagonu raydan çıkması sonucu yaşanan kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 24'e çıktığı açıklandı. 124 kişinin hastanede tedavi gördüğü bildirilirken enkaz çalışmasının da sona erdiği ifade edildi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, tren kazası sonrası ortak bir açıklama yaptı. 

Akdağ, hayatını kaybedenlerin sayısının 24'e çıktığını, 124 kişinin de hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da "Rayın su altında kalan kısmı görülmemiş" dedi.

Erdoğan kaza hakkında bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıkması neticesinde yaşanan kaza hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı telefonla aradı. 

Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

TEKİRDAĞ VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Kazada hayatını kaybeden ve  yaralılar var." dedi. Olay yerinin çamurlu olduğunu belirterten Ceylan, paletli araçların sevk edildiğini duyurdu.

TRENDE 360 YOLCU VARDI

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada trende 360 yolcunun bulunduğu ifade edildi. Kriz masası oluşturuldu. İstanbul'da da ekipler sevk edildi.

AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA 

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 3-4 bölgeden arkadaşlarımız oraya ulaştı. Çok çamurlu bir alan. Ulaşması çok kolay bir yer değil. Tam rakamlar bana ulaşmadı. Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek bilgiler önemli. Arama-kurtarma ekipleri çalışmaya devam ediyor." dedi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da bölgeye gidiyor.

ASKERİ HELİKOPTERLER GÖNDERİLDİ 

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tekirdağ'daki tren kazasında  yaralananların hastaneye sevklerini sağlamak için bölgeye askeri helikopterler gönderildi. 

İSTANBUL'DAN 7 ARAÇ YOLA ÇIKTI 

İstanbul Büyükşehir belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 7 araç ve 24 personel, tren kazasının yaşandığı bölgeye gönderildi

TEKİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA 

Tekirdağ Belediye Başkanı,  "Ölü ve yaralı sayısını söylemem. Yaralılar hastanelere sevk ediliyor. Askeri helikopterler burada. Rakamlar ileriki saatlerde belli olacak." dedi. 

Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner, kaza yerinde trenin 5 vagonunun devrildiğini gördüğünü belirterek, "Bölgeye araçla ulaşım çok zor. Benim gördüğüm kadarıyla 5 vagon raylardan çıkıp devrilmiş durumda. Yaralılara ilk gelen sağlık ekipleri müdahale ediyor. Buradaki yaralıları tahliye etmek için havadan müdahale gerekir" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde