Cenazede dikkat çeken kare...

Cenazede dikkat çeken kare...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,23. ve 24. dönem AKP Erzurum Milletvekili olan Muhyettin Aksak’ın Ahmet Hamdi Akseki Camii’ndeki cenaze törenine katıldı.

Cenazede dikkat çeken kare...
16px
24px
11.01.2019 16:28
ABONE OLgoogle

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasının ardından Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne geçti.

Burada cuma namazını kılan Erdoğan, ardından, 62 yaşında hayatını kaybeden eski milletvekili Aksak için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Aksak'ın tabutunun başında kısa bir konuşma yapan Erdoğan, Muhyettin Aksak'ın her zaman inandığı değerler uğruna yaşadığını ve ondan taviz vermediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onunla uzun yıllar beraber olduk, beraber yürüdük. Son dönemlerdeki rahatsızlığı ve şimdi de ahirete uğurluyoruz. Ben öncelikle bütün ailesine başsağlığı diliyorum. Camiamıza başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin. Hepimizin akıbeti, gideceğimiz yer burası. Bundan kaçmak söz konusu değil. Bütün mesele, Rabbim bizlere imanla, Kur'anla inşallah hayatımızı idame ederek tamamlamayı nasip eylesin. Bu vesileyle Muhyettin kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil eylesin. Cennetiyle, cemaliyle inşallah müşerref kılsın."

Erdoğan, konuşmasının ardından törene katılanları Fatiha okumaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenazenin ardından Aksak'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz verdi. 

Törene Aksak'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanvekili Levent Gök, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Lütfü Elvan, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, bazı eski bakanlar ile milletvekilleri de katıldı. Muhyettin Aksak’ın cenazesi Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

AKP’de bir dönem etkin olan ancak daha sonra partiyle aralarına ‘mesafe giren’ isimler ile şu anda partide ve hükümette etkin faaliyet gösterenlerle, eski bakanlardan Ömer Dinçer’in babasının cenazesinde birlikte görüntü vermemişlerdi. Bu durum 'cenaze bile bir araya getiremedi' yorumlarının yapılmasına neden olmuştu.  

Cenaze namazı sırasında, mevcut AKP yönetimi ile 'mesafeli' olan isimler, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün etrafında toplanıp ve onunla birlikte saf tutarken; mevcut AKP yönetiminden Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ile eski bakanlar İsmet Yılmaz ve Nihat Ergün'ün ise Gül ve çevresindekilerden uzakta, yan yana durduğu görülmüştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde