Çay ocağı ile başladı, rekor fiyata Başkent'i aldı

Çay ocağı ile başladı, rekor fiyata Başkent'i aldı

Başkent Doğalgaz için en yüksek teklifi veren Torunlar Gıda'nın temeli 1955’te bir çay ocağında atıldı

Çay ocağı ile başladı, rekor fiyata Başkent'i aldı
16px
24px
25.01.2013 23:46
ABONE OLgoogle

Başkent Doğalgaz için 1 Milyar 162 Milyon Dolarla en yüksek teklifi veren Torunlar Gıda'nın temeli 1955’te bir çay ocağında atıldı.

Bir çokları gibi İstanbul’un yolunu tutan Osman Torun, Atıl Han’daki çay ocağına ortak olur. Üç yıl sonra büyük oğlu Aziz de, hem babasına yardım etmek, hem de okumak için daha 8 yaşındayken İstanbul’a gelir.

Birkaç yıl sonra da anne Kamer Torun, yanına küçük oğlu Mehmet’i alır ve İstanbul’un yolunu tutar. Osman Torun 1960’a gelindiğinde başka bir kişi ile Eminönü Mercan’da bir bakkal dükkânı açar. Birkaç yıl sonra da dükkan’ın tek sahibi olur. Aile 1980’lerde gıda toptancılığına girer, inşaat deneyimi elde eder. Torunlar Gıda A.Ş. ise 1986’te kurulur. Torunlar Gıda, 1991’te Taylan’da ilk pirinç ithalatını yapan, yine ilk şeker ithalatını yapan şirket olarak kayıtlara geçer.

Torunlar Gıda, yem hammadeleri ve yağlı tohum ithalatında Türkiye'nin sayılı oyuncuları arasında yer alıyor. Torun Ailesi, zaman içinde işlerini büyüttü. Gıda sektöründe yeni alımlar yapan ail inşaat sektörüne de yöneldi. Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bünyesinde bir çok AVM bulunuyor.

Torunlar GYO geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Paşabahçe Tekel Fabrikası arazisini 355 milyon TL ile bünyesine katmıştı. Gruba bağlı halka açık Torunlar GYO'nun piyasa değeri ise 900 milyon doları geçiyor. 

 


 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde