CarrefourSa CEO'su Ergin'in açıklamadığı flaş haber...

CarrefourSa CEO'su Ergin'in açıklamadığı flaş haber...

Sabancı Holding ve Carrefour iştiraki CarrefourSA’nın sürpriz yatırımı...

CarrefourSa CEO'su Ergin'in açıklamadığı flaş haber...
16px
24px
23.02.2018 15:04
ABONE OLgoogle

Perakende sektöründe hızla büyüyen CarrefourSA, 2018 yılında 170 milyon TL'lik yatırımla 52 mağaza açmayı planlıyor. Mevcut mağazalarını da genişletmeyi hedefleyen şirket, yeni açacağı mağazalarla ağ oluşturmayı hedefliyor.

Sabancı Holding ve CarrefourSA iştiraki CarrefourSA’nın 2017 yılı Değerlendirme Toplantısı, CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin ve İcra Kurulu Üyeleri’nin katılımıyla dün Grand Hyatt Istanbul'da yapıldı. Toplantıda CarrefourSA'nın bu yıla ilişkin 170 milyon TL'lik yatırımı dikkat çekti.

Toplam 625 marketi bulunuyor

Türkiye’nin 55 şehrinde 33’ü hiper, 372’si süper, 196’sı mini ve 24’ü de gurme olmak üzere toplam 625 market ve 516 bin metrekare satış alanı ile tüketicilerine ulaştıklarını belirten Ergin, geçtiğimiz yıl hiper, süper ve gurme market formatlarını yenileyip Türkiye’nin ilk süpermarket zinciri markası olan Gima’ya yeniden hayat verdiklerini söyledi. Hakan Ergin, şöyle konuştu:

“CarrefourSA tarihinde bir ilk yaşadık; İstinye’deki hipermarketimizi yeniledik, Adana’daki hipermarketimizin yerini değiştirip konseptini yeniledik, Bayrampaşa ve Beylikdüzü ile İzmir Balçova’da sıfırdan hipermarket yatırımı yaptık. Böylelikle toplam 42,5 milyon TL yatırımla ilk kez bir yılda beş hipermarket açılışı gerçekleştirdik. Market yatırımlarımıza, dijitalleşme adımlarını entegre ettik; artık market içindeki tüm ürün ve kampanya iletişimlerini dijital ekranlardan yapıyor, ürünlerimizin fiyatlarını anı anına elektronik etiketlerle reyonlarımıza yansıtıyoruz. Hızlı kasaları yaygınlaştırdık, Mavi Hat uygulamasını devreye aldık. İşitme engeli olan ya da ağır işitenler için indüksiyon işitme sistemi sağlamaya ve yaşlılar için akülü araçlarla alışveriş ya da kişisel asistan hizmeti vermeye başladık. Akıllı robotlarla tüketicilerimizi aradıkları ürünlere yönlendirirken müşteri merkezine görüntülü olarak online erişim sağladık. Yenilediğimiz hipermarketlerimizde alışveriş sonrasında satın aldığınız ürünleri, belirteceğiniz adreslere teslim etmeye başladık.”

Büyük boy ambalaja kayma var

Hakan Ergin, mağazalarına gelen müşterilerin artık büyük boy ambalaja yöneldiklerini belirtti. Düşük gelirlilerin de küçük ambalajlara ve açık bakliyata gittiğini ifade eden Ergin, müşterilerin alışveriş yaptığını fakat sepetin büyümediğini aktardı. Zetinyağından ayçiçek yağına kayışın devam ettiğine vurgu yapan Ergin, "Marketlerimize en fazla indirimli giren ürün grubu süt ürünleri. Müşterilere avantaj sağladığı için fiyatları düşürüyoruz. Süt ürünleri alanı rekabetin çok yaşandığı alan olarak dikkat çekiyor" dedi.

Sürpriz yatırım insansız market zinciri

CarrefourSA Genel Müdürü Ergin, toplantıda anlatmadığı olay yeni bir yatırım. Edindiğimiz bilgilere göre CarrefourSA, Amazon'un kasiyersiz alışveriş marketi Amazon Go’ya benzer marketi İstanbul'ta hayata geçirmek için çalışmalara başlamış. 2018 yılı içinde de bu marketin faaliyete geçeeği söyleniyor. Bu amaçla şimdiden robot alımına bile başlanmış. Basın toplantısında ilk robot gazetecilerin karşısına çıktı. Robotun adı ise Carbot...

İŞTE O ROBOT

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde