Can Kıraç açıkladı! Oyumu neden İmamoğlu'na vereceğim

Can Kıraç açıkladı! Oyumu neden İmamoğlu'na vereceğim

Koç Grubu’nda 41 sene boyunca görev yapan, holdingin zamanla en üst idarecilerinden ve ailenin de en yakınlarından olan Can Kıraç, oyunun rengini açıkladı

Can Kıraç açıkladı! Oyumu neden İmamoğlu'na vereceğim
16px
24px
18.06.2019 18:04
ABONE OLgoogle

Kişisel Instagram hesabından paylaşımda bulunan Can Kıraç, Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini belirtti. Kıraç, İmamoğlu’na oy verme sebebini ise şu ifadelerle anlattı:

“Ulusumuzun ve ülkemizin üstüne yerleştirilmiş olan 'Tayyip Erdoğan' damgasının ve korkusunun kalkması, devletimizin kurumlarında 'Atatürk' ilkelerinin uygulanmasını, 'yandaşlık' alışkanlığının kaldırılmasını, 'saltanat' gösterisinin ve israfının önlenmesini, 'lâik' eğitime geçilmesini istiyorum. İstanbul Belediye Başkanlığı' seçimini kazanmanın bu isteklerimin gerçekleşmesine öncülük yapacağını umuyorum. İmamoğlu'nun 'Her şey çok güzel olacak' çağrısına rağmen; Atatürk düşmanlarını, İslâm dinini yozlaştıranları, siyaset döneklerini ve yalakaları kucaklamayacağımı açıklıyorum." 

İşte o açıklama

 

 

Can Kıraç kimdir?

1927 yılında Ankara'nın Etimesgut semtinde dünyaya geldi. Ziraat mühendisi olan babası Ali Numan Kıraç, Gazi Mustafa Kemal'in emrinde "Gazi Çiftliği"nde görev yapıyordu. İsmini Atatürk’ün koyduğu Can Kıraç, çocukluğunu Eskişehir’de geçirdi. 1946 yılında Galatasaray Lisesi'ni, 1950 yılında da Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Aynı yıl Ankara'da Koç Ticaret Şirketi Otomobilcilik Şubesi'nde çalışma hayatına başladı. 1949-1950 yıllarında, üniversite öğrencisiyken, Türkiye Milli Talebe Federasyonu başkanlığı yaptı.

1952 yılında Atatürk ilkelerine bağlı kalınması için yazdığı bir makaleden dolayı "Türk halkını isyana teşvikten" sanık oldu. 70'li yıllarda, basında ve panellerde "Montaj Sanayiinin" avukatlığını yaptı ve TÜSİAD'ın kuruluş hazırlıklarını yürüten komitede çalıştı.

1991 yılında Süleyman Demirel'in politikaya girme davetini kabul etmedi ve 1991 yılı sonunda da kendi isteği ile Koç Topluluğu’ndaki kırkbir yıllık profesyonellik hayatını noktaladı ve emekli oldu.

Patronu Vehbi Koç'un hayatını "Anılarımla Patronum Vehbi Koç" kitabında anlatarak 15 tekrar baskı ve 50.000'in üzerinde satış rakamına ulaşarak önemli bir başarı elde etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde