Çağlayan’da karar günü

Çağlayan’da karar günü

Yıllardır beklenen o gün geldi. 3 Temmuz 2011’de başlayan futbolda şike davası sürecinin bugün Çağlayan Adliyesi’nde son bulması bekleniyor.

Çağlayan’da karar günü
16px
24px
09.10.2015 07:29
ABONE OLgoogle
Yıllardır beklenen o gün geldi. 3 Temmuz 2011’de başlayan futbolda şike davası sürecinin bugün Çağlayan Adliyesi’nde son bulması bekleniyor.

Pazartesi günkü duruşmada savcı, mütalaasını vererek sanıkların beraatlerini talep etmiş, ancak mahkeme başkanı kararı bazı dilekçelerin ulaşmaması nedeniyle bugüne bırakmıştı. Duruşma saati 16.00. Camiada heyecanlı bekleyiş var. Yönetim gündemindeki tüm konuları rafa kaldırdı. Ne Van Persie-Pereira krizi, ne de futbol takımının kötü gidişi... Şu an herkesin konuştuğu tek konu, bugün verilecek karar ve sonrasında izlenecek yol haritası.

Yargıtay yolu açık

Savcının mütalaasından sonra hâkimin, aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu gibi isimlerin bulunduğu sanıkların beraatine karar vermesi bekleniyor. Bu gerçekleşirse, yeni bir süreç başlayacak.

Trabzonspor cephesinin konuyu Yargıtay’a taşımasına kesin gözüyle bakılıyor. Diğer taraftan futbolda şike davası süresince adeta ‘kişilik suikastine’ uğrayan mağdurların ayrı bir hukuk mücadelesi başlatmaları bekleniyor. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Kozmik Oda gibi davaların sanıkları gibi, futbolda şike davası sonrası mağdur olan bu kişilerin de tazminat davaları açmaları gündemde.

Sanıkların dışında Fenerbahçe Kulübü için de yeni bir hukuk savaşı başlayacak. Hedefte Türkiye Futbol Federasyonu ile UEFA olacak. Sarı - Lacivertliler, futbolda şike davasının başlamasının ardından ilk olarak 2011-12 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nden men edilmişti.

TFF, UEFA’nın dayatmasıyla bu kararı verdiğini savunurken UEFA, kararı TFF’nin aldığını açıklamış, ardından Fenerbahçe, 2013 yılının Haziran ayında UEFA tarafından 2 yıl daha men cezasına çarptırılmıştı. Sarı - Lacivertli Kulüp, bu süreçte uğranan maddi zararların temini için bu iki kuruma dava açmaya hazırlanıyor.

Ayrıca, “Fenerbahçe aklanırsa cebimden 45 milyon Avro vereceğim” diyen dönemin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın sözünde durup durmayacağı da merak konusu. Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, karar aşamasına gelinen “Şike Davası” ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aslan, “Fenerbahçe küme düşecek. TFF 5 yıl ceza alacak. Avrupa’da çok ciddi hukuk mücadelesi veriyoruz” diye konuştu.
Hilmi Türkay/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde