CHP'li Havutça: Emeklinin sırtından yandaş bankayı kurtarma operasyonu yapılıyor

CHP'li Havutça: Emeklinin sırtından yandaş bankayı kurtarma operasyonu yapılıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, “Emeklinin sırtından yandaş bir bankayı kurtarma operasyonu yapılıyor. Geçim derdiyle boğuşan emekliden bile, para kazanmaya çalışıyorlar” dedi.

CHP'li Havutça: Emeklinin sırtından yandaş bankayı kurtarma operasyonu yapılıyor
16px
24px
19.02.2018 13:34
ABONE OLgoogle

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, emekli maaşları üzerinde ‘oyun oynandığını' iddda etti. Havutça, “Emeklinin sırtından yandaş bir bankayı kurtarma operasyonu yapılıyor. Geçim derdiyle boğuşan emekliden bile, para kazanmaya çalışıyorlar” dedi.

‘YOĞUN ŞİKAYETLER ALDIK’

Havutça, yaptığı açıklamada “Şimdi de emeklinin 1.500 lira aylığına göz diktiler. Bandırma'daki emekli vatandaşlardan yoğun şikayetler aldık'' dedi ve şu bilgileri verdi:

“Özel bir bankadan maaş alan emekliler sessiz sedasız, rızaları olmadan bir başka bankaya aktarılıyor. Bu devir gerçekleşirken kamu bankası, özel bankanın kredi alacaklarını peşin peşin ödüyor. Bankalar emeklileri kendi bankalarına çekmek için, promosyon veriyor, altın veriyor. Ama yandaşsan hiçbir şey yapmana gerek yok. Kamu kaynakları akıyor. Emekliyi kandır, kendine borçlandır sonra yandaşlığını kullanıp kamu bankasından bu paraları tahsil et. Rızaları bile alınmayan emekliye ise hiçbir şey verme.”

Başak Kaya/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde