Bugün erken seçim isteyen Bahçeli bakın Kasım ayında ne söylemişti?

Bugün erken seçim isteyen Bahçeli bakın Kasım ayında ne söylemişti?

Bugün "erken seçim" çağrısında bulunan Devlet Bahçeli, aylar önce erken seçim hakkında ne düşünüyordu?

Bugün erken seçim isteyen Bahçeli bakın Kasım ayında ne söylemişti?
16px
24px
17.04.2018 14:36
ABONE OLgoogle

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında “erken seçim” çağrısında bulundu.

"Önümüzde 2 seçenek vardır. Ya normal tarih beklenecek. Ya da milli mecburiyetten dolayı seçimler erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki, gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP, seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullanmaktadır" diyen Bahçeli, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 26 Ağustos 2018 tarihinde yapılmasını önerdi.

8 KASIM 2017: “MHP BİR ERKEN SEÇİMDEN YANA DEĞİLDİR”

Peki Devlet Bahçeli, aylar önce erken seçim hakkında ne düşünüyordu?

Bahçeli 8 Kasım 2017 tarihinde yaptığı konuşmada erken seçim tartışmasına değinerek “CHP'nin erken seçim talebi parti görüşleri olarak saygı duyulur ama MHP bir erken seçimden yana değildir. Hem Türkiye’nin içinde yaşanan terör ve uluslararası ilişkiler bağlamında hem de gelecekte bir takım konuları erken tartışmaya açıp zafiyet olarak itibarsızlaştırmaya gerek yok. Seçimlere karşı bu kadar ihtiraslı gözükmüyordu ama CHP, şu anda bir yerden herhalde güç alıyor ki cesaretlendi birden. Bu güç adalet yürütüşüne dayanıyorsa mesele yok. Ama başka yerlerden alıyorsa onu düşünmek lazım” demişti.  Devlet Bahçeli erken seçim tarihini açıkladı

23 KASIM 2017: “ERKEN SEÇİM SENARYOSUNA İYİ BAKMIYORUZ”

Bahçeli’nin erken seçime karşı olduğunu söylemesinin ardından 15 gün geçtikten sonra 23 Kasım 2017’de yine bir açıklama yaptı. Bahçeli bu konuşmasında ise şunları kaydetmişti:

“Milliyetçi Hareket Partisi muhtemel bir erken seçim senaryosuna iyi bakmadığını, her fırsatta dile getirmiştir. Türkiye 7 Haziran - 1 Kasım 2015 ve 16 Nisan 2017 olmak üzere 2 yılda 3 defa sandık başına gitmiştir. Şu anda seçilmiş hükümet görevinin başındadır, kaygıya gerek ve yer yoktur. Kaldı ki 16 Nisan'ın gerektirdiği uyum yasaları sağlanmadan yeni sistemin taşları yerli yerine oturmadan yapılacak erken seçimin siyasi belirsizlik doğurma ihtimali yüksektir, akıl karı olmadığı da açıktır. Elbette Türkiye içte ve dışta terörle mücadele anlamında yoğun bir çaba sarf ederken, bu abaların erken seçim gündemiyle akamete uğramasına asla razı olamayız.”  Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasından sonra dolar uçtu

AKP’Lİ YILLARI DA BAHÇELİ BAŞLATMIŞTI

Bahçeli, 1999'da MHP liderliğinde girdiği ilk genel seçimde DSP'nin ardından en çok oy alan ikinci parti olarak Meclis'e girmeyi başarmıştı. Bahçeli, Bülent Ecevit'in başbakanlığında kurulan hükümete, Mesut Yılmaz'ın Anavatan Partisi ile birlikte ortak olmuştu. 57. Hükümet, 28 Mayıs 1999'da göreve başlamasından 3 ay sonra 17 Ağustos 1999'da gerçekleşen tarihimizin en acı depremlerinden birinin yaralarını sarmaya çalıştı. 19 Şubat 2001'deki "anayasa kitapçığının fırlatılması" sonrası başlayan kriz, hükümet ile ilgili tartışmaları büyüttü. Koalisyon ortağı Bahçeli, bu ortamda erken seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.

3 Kasım 2002'de yapılmasına karar verilen seçim ile, Bahçeli, Türkiye'nin AKP’li yıllarını da başlatmış oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde