Borçları ‘kapatacak’ Ziraat kredisinde ‘takibe alınmamış olmak’ şartı

Borçları ‘kapatacak’ Ziraat kredisinde ‘takibe alınmamış olmak’ şartı

Ziraat Bankası’ndan alınacak krediyle kredi kartı borçlarının yapılandırılması uygulamasında ‘banka tarafından takibe alınmamış olmak’ şartı olduğu belirtildi.

Borçları ‘kapatacak’ Ziraat kredisinde ‘takibe alınmamış olmak’ şartı
16px
24px
09.01.2019 08:41
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dünkü grup konuşmasında, kredi kartı borçlarının tek çatı altında toplanarak, borcu olanların Ziraat Bankası’ndan alacağı krediyle borcunu kapatabileceğini söylemişti.

Düzenlemeye göre Ziraat Bankası’ndan alınacak ‘birleştiren ihtiyaç kredisi’nde faiz oranları 24 aya kadar aylık yüzde 1.1, 60 aya kadar ise aylık yüzde 1.2 olacak ve 31 Aralık 2018’e kadar olan kredi kartı ve nakit avans borçlarını kapsayacak.  

Dünya’nın haberine göre bu imkandan yararlanmak için en önemli şart ‘müşterisi olduğunuz banka tarafından takibe alınmamış olmak’. 

Buna göre, asgari borcun üzerinde ödeme yapabilenler de krediye başvurabilecek.

Doğrudan borçlu olduğu karta ödeme

31 Aralık itibariyle kart ekstrelerini Ziraat Bankası’na götürenlere banka ellerine nakit miktarı vermeden, doğrudan borçlu olduğu karta ödeme yapacak.

Dolayısıyla 1 Ocak’tan itibaren yapılan kart harcamaları kapsam dışı kalacak.

Ziraat Bankası’nın şirket kartlarını da bu yapılandırmaya alıp almayacağı açıklanmadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde