Borç batağındaki şirkete sürpriz talip

Borç batağındaki şirkete sürpriz talip

Hindistan'ın bürokratik enkaz olarak görülen havayolu şirketi Air India'a yeni talip

Borç batağındaki şirkete sürpriz talip
16px
24px
12.03.2018 18:08
ABONE OLgoogle

Havayolu sektöründe ismi bürokratik enkaza çıkan, üst üste zarar eden ve bilançosunda 8,5 milyar dolar borç taşıyan Hindistan hükümetine ait Air India'ya yeni talip çıktı.

Hindistan'da yakından takip edilen yerel ekonomi gazetesi Mint'te yer alan bir habere göre Jet Airways, Air France-KLM ve Delta Air Lines'dan oluşan bir konsorsiyum Air India'ya teklif sunmayı değerlendiriyor.

Hindistan Sivil Havacılık Bakanı Rajiv Choubey de geçen hafta yaptığı açıklamada, Hindistan'ın önümüzdeki birkaç hafta içinde Air India'da satış için ilk teklifleri alacağını söylemişti.

Çelebi Havacılık ve Bird Group ile IndiGo da farklı bölümler için talipliler arasında yer alıyor.

1946 yılında kurulan Air India'nın pazar payı son yıllarda yüzde 35'ten yüzde 13'e kadar geriledi.

Air India'nın London Heathrow Havalimanı yanında ticari bir mülkü Tokyo, Hong Kong ve Nairobi'de de arazileri bulunuyor. Yıllardır zarar eden şirkete hükümet 2012'den beri 3,6 milyar dolar yardım yaptı. Yaklaşık 20 yıl önceki deneme muhalefetin itirazı nedeniyle başarısız olmuşken Temmuz 2017'de şirketin dört ayı bölümde satılması kararlaştırılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde