Böcek için Erdoğan talimat verdi

Böcek için Erdoğan talimat verdi

Ömer Altıparmak ifadesinde, gazeteci Ahmet Şık’ın eşi Yonca Verdioğlu Şık’ın dinlenmesiyle ilgili de şunları anlattı:

Böcek için Erdoğan talimat verdi
16px
24px
24.10.2014 09:06
ABONE OLgoogle
Dinleme ve casusluk iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli polis, Ankara Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük’e ifade verdi.

Savcı Küçük, eski Emniyet Daire Başkanı Ömer Altıparmak ve 6 şüpheli polisi tutuklanması istemiyle nöbetçi hâkimliği sevk etti, 3 şüpheli serbest bırakıldı.

Usulsüz dinlemelere ilişkin soruların yöneltildiği Altıparmak, dosyada mağdur sıfatıyla yer alan kişilerin “makul karinelerin bulunmamasına” rağmen neden dinlendiği sorusuna, “Önleme dinlemesi makul karine ve gerçekçi sebep ifadeleri yer almamakta, bu aranmamaktadır. Önleme dinlemeleri sayesinde 200’den fazla bombacı örgüt mensubu, 30 tonun üzerinde esrar, 11 tonun üzerinde eroin maddesi ele geçirilmiştir” yanıtını verdi.

Önleme dinlemeleriyle ilgili evrakın hiçbirinde imzası bulunmadığını da belirten Altıparmak, “Ben İstihbarat Dairesi Başkanı olarak görev yaptığım dönemde bu yazılı emirleri 24 saat içerisinde hâkim kararına sunulmak üzere imzaladım. Ben bu yetkimi ve görevimi özellikle bombacı örgüt mensuplarının yakalanması, uyuşturucu madde kaçakçılığının engellenmesine yönelik kullandım” dedi.

ERDOĞAN’A ARZ ETTİM

Altıparmak ifadesinde, gazeteci Ahmet Şık’ın eşi Yonca Verdioğlu Şık’ın dinlenmesiyle ilgili de şunları anlattı:

“O dönemde Başbakan’ın açıklamaları da açık kaynaklarından önüme getirilmişti. Ben arkadaşlarıma yabancı ülke vakıfları ile ilgili çalışma yapmaları talimatını verdim. Daha sonra analiz dosyaları getirdiler. Ben bu dosyaları Emniyet Genel Müdürü, İçişleri Bakanı ve hem de Sayın Başbakan’a arz ettim. O tarihlerde Yonca Şık’ın PKK/KCK ile irtibatlı Alman vakıflarından birinde proje koordinatörü olarak çalıştığı değerlendirmiş ve önleme dinlenmesi talep edilmiş.” Altıparmak, Başbakan’ın ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili Erdoğan’ın kendisine talimat verdiğini de belirtti. Altıparmak, Başbakan korumalarından Mustafa B. hakkında neden dinleme kararı alındığını da şöyle açıkladı:

“Başbakanlık’ta bulunduğu iddia edilen böcek olayı ile ilgili Sayın Başbakanımız bu olayın faillerinin bulunması için istihbarat çalışması yapılması talimatı vermişti. İlgili şubeye gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdim. Polis Mustafa B., bu kapsamda yapılan çalışmalardan dolayı önleme dinlemesine alınmıştır.”

Altıparmak, TÜBİTAK ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ortak yürüttükleri projede görevli kişiler hakkında alınan dinleme kararlarıyla ilgili de “Bu dinlemeler, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yöneliktir. Ben hiçbir kişinin usulsüz olarak dinlenmesi için emir vermedim, yukarıdan böyle bir talimat gelmedi” savunmasını yaptı.

Mesut Hasan benli/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde