Beşiktaş'ta kriz erken seçim getirdi

Beşiktaş'ta kriz erken seçim getirdi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, seçim kararı aldıklarını açıkladı.

Beşiktaş'ta kriz erken seçim getirdi
16px
24px
11.08.2018 17:25
ABONE OLgoogle

Fikret Orman , sözlerine dövizin durumu ve Siyah-beyazlıların güncel ekonomik yapısıyla başladı. Orman vaziyeti, "Türkiye'nin şartları olağanüstü bir duruma geldi. Geçen yılın Mayıs ayında oyuncularımızla sözleşme yaptığımızda euro kuru 3 lira 900 kuruştu. Bugün itibarıyla 7 lira seviyelerine geldi ve nereye gideceğini de kestiremiyoruz. Bizim geldiğimiz dönemde Beşiktaş'ın 330 milyon dolar borcu, 78-80 milyon dolar da geliri vardı. Gelirlerin 35-40 milyon doları ise faizlere gidiyordu. Geriye kalan kaynak ise bankalara temlik edilmişti. Bu gemiyi yüzdürebilmek için atılım yapmamız gerekiyordu ve bunu yaptık. Beşiktaş tarihinde yapılan yatırımlardan daha fazla yatırım yaptık. Bunu sadece stat olarak görmeyin. Bunu yaparken marka değerimiz yükseltmeye ve kulübün saygınlığını artırmaya çalıştık. Ortada bir kriz var ama bunun sorumlusu biz değiliz." sözleriyle değerlendirdi. 

"Yeni bir seçim kararı alacağım"

Daha sonra ise seçim kararını açıklayan Fikret Orman , şu sözleri sarf etti: "Haftanın 7 günü, günde 15-17 saat Beşiktaş için çalışıyoruz. Bunlar amatör ruhla yapılan şeylerdir. Profesyonellik ise para karşılığı yapılır. Kimse profesyonellikle başkanlığı, yöneticiliği birbirine karıştırmamalı. Sporcularımız sporculuğunu, yöneticilerin yöneticiliğini, taraftarlarımızın da taraftarlığını yapması lazım. Sosyal medya üzerinden Beşiktaş'ı yönetmeye çalışıyorlar. Beşiktaş'ı yönetmek, icra işidir. Taraftarlık transfer yapma işi değildir. Takımı destekleme işidir.  Zor bir sürece giriyoruz. Bu süreçte hepimizin heyecanımızın artması lazım. 6 yıl oldu, hepimiz yorulduk. Silkelenmemiz lazım, hepimizin silkelenmesi lazım. Yarın yönetim kurulu toplantısında yeni bir yönetim seçme kararı alacağım. İsteyen herkes aday olabilir. Kamuoyuna ne söylemek istiyorsa, gelir konuşur. Çok radikal kararların alınması lazım. Bunları da ancak gücünü tam olarak almış bir yönetim kurulu ile yapabiliriz. Kısa süre içerisinde seçime gidiyoruz. Biz burada şahsımız için değil Beşiktaş için mücadele ediyoruz. Tüzük için genel kurulu topladığımızda olağanüstü genel kurul yapmış oluruz. Kapı arkasında dedikodu yapanlar, buyrun seçim var! 15 gün sonra falan da yapmayacağım, herkes aday olsun." 

"İlle ölmem mi lazım?"

Başkan Fikret Orman , Olağan Divan Kurulu'nda tekrar söz aldı. Orman, " Ben geldiğimde altyapıdaki futbolcular konteynerda soyunup, duş alıyordu. Sinan Vardar sen o zaman yöneticiydin. Neredeydin? Benimle ilgili bir şey söyleyecek olan insan, geçmişi çok iyi bildiğimi bilsin. Şimdi söylediğiniz bu deha fikirler o zamanlar niye yoktu? Benden sonra başkan olanlar tabii ki olacak. Başkasının başkan olması için ille benim ölmem mi lazım? Bundan sonra da gelen, gitmesini bilecek. Başkanlık, özellikle şu dönemlerde uzun süre yapılacak bir iş değil.  Çocuklarımla tekneme gidiyorum, 'Başkan tatile gitti' diyor. Ben kimsenin memuru değilim ki. Ben de insanım ya. Kimsenin parasıyla bir yere gittiğim yok ki. Süleyman Abi hariç benim kadar emek veren Beşiktaş başkanı gördünüz mü?" şeklinde konuştu.  

"Ali Koç geldi, hoş geldi"

Ali Koç'un başkan olmasına da değinen Fikret Orman, Fenerbahçe'yle bir sorunlarının olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:  "Ali Koç geldi, yakışıklı. Hoş geldi. Çok sevindiğimiz bir şey, Rahmi Bey'in oğlu. Türk futboluna bir üslup geldiği için, bir masanın etrafında oturup konuşulabildiği için çok mutluyum. Bizim Fenerbahçe ile hiçbir problemimiz yok. Geldiğimizden beri Fenerbahçe ile kavga ediyoruz. Geçen sene şampiyonluğu Galatasaray'a kaybettik. Önceki yıl ve ondan önceki yıl şampiyon olduk. Ondan önce de yine Galatasaray'a kaybettik. Kavga etsek Galatasaray'la ederiz. Bir kulübün başkanı çıkıp direkt bizi hedef alırsa cevap veririz. Burası sahipsiz değil. Gidenin arkasından konuşmak istemiyorum."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde