Berlin'de tarih yazdı! Milli atlet Ramil Guliyev tarihe geçti

Berlin'de tarih yazdı! Milli atlet Ramil Guliyev tarihe geçti

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda milli sporcu Ramil Guliyev, erkekler 200 metrede altın madalya kazandı.

Berlin'de tarih yazdı! Milli atlet Ramil Guliyev tarihe geçti
16px
24px
09.08.2018 19:28
ABONE OLgoogle

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 200 metrede mücadele eden milli atlet Ramil Guliyev, 19.76'lık derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu!

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın üçüncü gün akşam seansında erkekler 200 metre finali koşuldu. Milli atlet Ramil Guliyev, 19,76’lık derecesiyle şampiyona ve Türkiye rekoru kırarak altın madalya elde etti. 2017 Londra Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya kazanan Guliyev, kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğuna rekor kırarak ulaştı. 28 yaşındaki atlet, iki yıl önce Avrupa ikincisi olduğu bu dalda bu kez zirveye çıkmayı başardı.

Erkekler 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar, Avrupa ikincisi olduAvrupa Atletizm Şampiyonası'nın 400 metre engelli finalinde 47.81 derece yapan milli atlet Yasmani Copello Escobar, Türkiye rekorunu kırarak gümüş madalya kazandı.İlgili Haberi Oku

Büyük Britanyalı Nethaneel Mitchell-Blake 20,04’lük süresiyle gümüş, aynı dereceyle İsviçreli Alex Wilson da bronz madalya elde etti.

Konstantinos Kenteris’in rekorunu kırdı

200 metre erkekler finalinde 6 numaralı kulvarda yarışan Ramil Guliyev, 19.76 ile finişe ilk sırada ulaştı. Milli yıldız böylece Türkiye rekorunu 0.12 saniye geliştirirken, Konstantinos Kenteris’e ait 2002’den kalma şampiyona rekorunu da 19.85’ten 19.76’ya indirdi. Guliyev’in bu derecesi, Avrupa’da tüm zamanlarda Pietro Mennea’nın rekorundan sonra en hızlı ikinci derece oldu.

Öte yandan Avrupa şampiyonu Ramil Guliyev’in takımı Fenerbahçe Spor Kulübü de milli atleti büyük başarısından dolayı tebrik etti. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Berlin’de gerçekleştirilen Avrupa Atletizm Şampiyonası´nda 200 metre finalinde piste çıkan Fenerbahçeli Milli atletimiz Ramil Guliyev yarışı 19.76`lık derecesiyle ilk sırada tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu. Ülkemizi ve camiamızı bir kez daha gururlandıran başarılı sporcumuz Ramil Guliyev´i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde