Başbakan da o bedele isyan etti: Bu haraca girer, dava edin...

Başbakan da o bedele isyan etti: Bu haraca girer, dava edin...

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Yıldırım, burada konuşma yaptığı sırada bir esnafın şikayetiyle karşılaştı.

Başbakan da o bedele isyan etti: Bu haraca girer, dava edin...
16px
24px
19.06.2018 12:55
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Yıldırım, burada konuşma yaptığı sırada bir esnafın şikayetiyle karşılaştı.

Yıldırım, atık su oranının temiz su oranının yüzde 50'sinin üzerine geçemeyeceğini belirtirken, bu sınırlamayı bazı belediyelerin birtakım hileli yollara başvurarak aştığını ifade etti.

Yıldırım, "Atık suyla ilgili, temiz su bedelinin yüzde 50’sini geçemez diye bir şey getirmişiz. Bu da benim daha önce İzmir’de geldiğim bir toplantıda verdiğim bir sözdü; İzmir’de çok yüksek atık su, temiz su toplamı... Şimdi, atık suyun yüzde 50’si ile, temiz suyun yüzde 50’siyle sınırlamışız. Ama burada tabii başka hileli yollara gidiyorlar. 'Hizmet bedeli' diyor, 'yok geldim sayaca baktım, okudum, yazdım', çeşitli başka kalemlerle ilave edebiliyorlar" diye belirtirken, bir esnaf araya girdi.

"BU HARACA GİRER..."

Ayağa kalkıp konuşan esnaf, Yıldırım'a, İzmir Karabağlar Belediyesi'ni şikayette bulundu.

Esnaf, Yıldırım'a şunları söyledi:

"Sayın Başbakanım belediyeler, 100 metre kare üstündeki kahvehane ve pastane gibi esnaflardan 100 metrede 230 kere her ay katık atık bedeli alıyorlar. Yani 46 Lira su bedeli 230 Liraya, şu anda Karabağlar Belediyesi 240 Lira katı atık bedelini her ay bu esnaf ödüyor. Her ay… Her ilçe belediye, ayrı ayrı encümenlerinde karar almışlar."

Yıldırım, esnafın şikayetini haklı bulurken, belediyelerin yaptığı bu uygulama için "Bu haraca girer" diye belirtti.

Yıldırım, esnafa şu ifadelerle yanıt verdi:

Bunun yasal bir dayanağı yok. Bu haraca girer. Dava edin, hemen iptal olur. Dava açın kardeşim, biz destek verelim. Kafasına göre para alırsa bu iş nasıl olacak yani? Allah Allah, ya ne yapacağız? Ya değiştireceğiz, zamanı var, ya da dava edeceğiz? Başka çaresi mi var? Günü gelince de, ‘yav kardeşim sen bize bunları niye yaptın, biz seni bunun için mi seçtik’ deme hakkınız da var.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde