Başbakan Yıldırım: 11 saatte 600 telefon görüşmesi yaptım

Başbakan Yıldırım: 11 saatte 600 telefon görüşmesi yaptım

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 11 saatte 600 telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım: 11 saatte 600 telefon görüşmesi yaptım
16px
24px
08.12.2016 10:59
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım, Sheraton Oteli'nde düzenlenen Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 33. Ulusal Bilişim Kurultayı'nda yaptığı konuşmada FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Ana muhalefet partisinden de başlangıçtaki duruşunu muhafaza etmesi toplumun beklentisiydi. Darbecilerin mağduriyetinden söz etmek, açıkçası şehitlerimizin ruhunu incitiyor, onların yakınlarını incitiyor. Darbeciler elbette ki hesabını sonuna kadar verecek. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletinin gereği yapılacak." dedi.

İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

15 Temmuz gecesi her şey hesap edilmişti de, hesap edemedikleri bir şey vardı. O şey bu milletin istiklal ve özgürlük aşkıydı. Ve o gün başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletin geleceğine sahip çıkması yönünde ortaya koyduğu irade hükümetimizin kararlı duruşu, doğrusu MHP Genel Başkanı'nın, sayın Kılıçdaroğlu'nun o gün tercihini milletten yana, milletin geleceğinden yana, demokrasiden yana ortaya koyması, her türlü desteği açık bir şekilde bize göstermeleri Türkiye demokrasi tarihinde altın harflerle yazılacak bir konudur. Bu işin gizli kahramanları medya mensuplarıdır, basındır. Basın ve medya burada tarihi bir görev üstlenmiştir. Bir talimatla değil, bu çağrıyı durumdan vazife çıkarmak suretiyle özel, kamu bütün yayın kuruluşları darbenin karşısında vaziyet almış ve vatandaşı zamanlı bir şekilde bilgilendirmeyi sürdürmüşlerdir.

11 SAATTE 600 TELEFON GÖRÜŞMESİ

O gece 11 saat boyunca 600 telefon görüşmesi yapmıştık. Yapılacak operasyonlar neler olmalı, dost kuvvetlerin harekete geçmesi ve onları bastırması. Akıncı üssü başta olmak üzere buralara sevkedilmesi dahil bütün bu işler iletişimle oldu. Gecenin karanlığında yoldasınız ve siz her türlü işinizi rahatlıkla yapabiliyorsunuz, istediğiniz insanla temas kurabiliyorsunuz. Görüntülü, görüntüsüz konuşuyor, mesajlarınızı verebiliyorsunuz. Adeta ofisinizden, makamınızdan bağımsız olarak işleri tıkır tıkır yürütüyorsunzu. Bunu Cumhurbaşkanımız da yaptı, biz de yaptık, parti liderleri de bunu yaptık. Bunların yapılmasının arkasındaki gerçek güç iletişim gücüdür. İletişimin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Eskiden darbeleri insanlar bir, iki gün sonra öğrenirdi, bilemezdi. Yukarıda neler oluyor? Kim kiminle karşı karşıya geliyor öğrenme şansları yoktu.

TÜRKSAT'TAKİ KAHRAMANLAR ONLARIN DEDİĞİNİ YAPMADI

TÜRKSAT'daki karharamanlarımız yayınlarının ele geçirilmesine izin vermediler. Hainler TÜRKSAT'ta analog zamanından kalan o sembolik çanağı bombaladılar. Arkadaşlarımız ölüm tehditleri altında onları saatlerce meşgul etmeyi başardılar. Hiçbir zaman onların dediğini yapmadılar, kısa sürede TRT'yi yayına soktular. Özel sektörde CNNTÜRK'e gittiler, orada da başarılı olamadılar.

ANA MUHALEFET LİDERİNİN SÖZLERİ ŞEHİTLERİMİZİ İNCİTTİ

Sayın Bahçeli'nin duruşundan ötürü tebrik ediyorum. Ana muhalefet partisi genel başkanımın darbecilerin mağduriyetinden söz etmek açıkçası şehitlerimizin yakınlarını incitiyor. Türkiye bir hukuk devletidir, gereği yapacak. Siyaseten hükümetle problemleriniz olabilir. Ama bir şeyi ayırt etmemiz lazım. Türkiye'nin bekası meselesi konu olunca orada siyaset biter.

GEZİ OLAYLARINDA BİLİŞİMİN AYMAZCA TERÖRÜNÜ GÖRDÜK

Artık savaşlar tankla, tüfekle olmuyor. Savaşlar bilgiyle oluyor. Irak'ta bilişimi nasıl kullandılar. Bütün noktaları teslim ettiler, komutanlara mesaj verdiler. Araçlarınızı bir kenarda bırakın, caddeye dizilin, size bir şey yapmayacağız.Bilişimle Irak harekatını tamamladılar. Arap baharında bölgeye yayılan hareketlerde de bilişimin önemli rolünü gördük. Gezi olaylarında bilişimin nasıl aymazca terörü teşvik eder şekilde kullandığına şahit olduk. O bakımdan bilişimi hem iyi amaçlı kullanabilirsiniz, hem de bir ülkeyi yok etmek için kullanabilirsiniz. Aynen ilaç gibi, bazen tedavi bazen zehir olabilir. Bilişimde mutlaka sorumluluk anlayışını geliştirmeliyiz. Sanal dünya yalan dünya değil. Bunların etiğinin oluşmasını bekleyemeyiz. Bugün verilerin yüzde 80'i dışarıda kullanılıyor. Bir sorununuz olduğunuz zaman bu verilere ulaşmakta güçlük çekiyoruz.

2017'Yİ BİLİŞİMDE GELİŞİM YILI OLACAĞINI İLAN EDİYORUM

Çok kısa süre önce veri merkezlerinin kurulması ve teşvik edilmesine dair doğu ve güneydoğuda cazibe merkezlerinin oluşturulmasına yönelik bunu da dahil ettik. Veri merkezi kurmak için olabilecek her türlü desteği verdik. Yer temininden, enerji, vergi, çalışanlar her ne varsa. Parasal destek kurumda ve işletimde. Geriye babayiğitler kalıyor. Gelip kuracaklar, çalıştıracaklar ve verilerimizi içeride tutacağız. Bunu yaptığınızda dünyanın en bilinen içerik sağlayıcıları da oraya gelecek. Bunların ürettiği verileri kullananların ideolojik problemleri var. Veri elimizin altında olunca bilişim yoluyla ülkemizi tehditlerde inisiyatif bizde olacak. 2017'de bilişimde gelişim yılı olarak buradan ilan ediyorum. Çünkü biz hep şunu söyledik, gelecek bilişimle gelecek.

BUGÜN HER 100 EVDEN 56'SINDA İNTERNET VAR AMA YETMEZ

Hür 100 evden 56 evde internet kullanımı var. Fakat yetmez. Bilişimde internetin kullanıldığı alanları düşününce bunlar çok yetersiz. Bilişimde kullanabileceğiniz alan düşünebildiğiniz kadar büyük bir küre düşünün. Hayalinizin uzandığı kadar bir küre düşünün. Gidebileceğiniz yer o kürenin dışındaki bir nokta. Bu sonsuzun bir anlamda sınırlandırılmış tarifidir. Hakikaten bilişimde bir ucu açık çok geniş bur kullanım alanımız var. Bu sektör falan değil, bu bir yaşam tarzıdır. Bugün siber güvenlik meselesi milli güvenliğe dönüşmüştür. Kamunet oluşturuldu. Hiç değilse kritik altyapıları kullanan kamu kuruluşlarının iletişimlerini bu şekilde yapacaklar. Bundan sonrası veri merkezleri, internet değişim noktaları ve hepsinden önemlisi bilişimde yerlilik ve millilik... Bunun için herşeyimiz var arkadaşlar. Yeterli insan kaynağımız da var, yeterli tecrübemiz de var.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde