Bankalarda 2 Milyar Dolarlık DEMSA şoku

Bankalarda 2 Milyar Dolarlık DEMSA şoku

Lüks perakende devi Demsa’nın 348 milyon liralık borcunun yapılandırma taksitlerini ödeyemediği için yeniden icra takibi başlatıldığı belirtiliyor.

Bankalarda 2 Milyar Dolarlık DEMSA şoku
16px
24px
16.07.2019 07:58
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin önde gelen gruplarından olan lüks perakende devi Demsa’nın 348 milyon liralık borcu, yapılandırma taksitlerinin ödenememesi ve teminat açığının kapatılamaması nedeni ile tekrar icra işlemleri yolu ile takip edilmeye başlandığı konuşuluyor.

Sözcü'nün haberine göre geçen yıldan bu yana önde gelen bankalardan biri ile borç yapılandırma sürecini yürüten grubun, kur ve faiz yükü nedeniyle artan borçları ve teminat açığını kapatamaması yani borca karşılık ilave teminat verememesi ve anlaşmada belirtilen ödemeleri yapamaması nedeniyle, banka avukatlarının icra işlemlerine Demsa dosyasını raftan indirerek, tekrar başladığı öğrenildi.

Taahhütleri yerine getiremedi

Banka avukatlarının ayrıca haciz edilen malların muhafaza ve satış işlemlerini de başlattığı konuşuluyor. İlave icra ve haciz işlemlerinin de sürdüğü belirtiliyor.

Demsa’nın son olarak karşılaştığı durumla ilgili olarak, şirketin en büyük borçlu olduğu bankaya yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre Demsa, bir miktar ödeme ve ilave teminat vermeyi taahhüt ederek, krizi çözmeye çalışırken, kurlar yükseldi ve faizler arttı.

Bu gelişme şirketin borç yükünü yeniden hızla artırdı. Demsa bu arada verdiği taahhütleri yerine getiremedi, ilave teminat bulamadı. Bunun üzerine en büyük alacaklı durumdaki banka, daha önce durdurduğu icra işlemlerini yeniden başlattı.

Kulislerde konuşulanlara göre, Demsa’nın bankalardaki riski 2 milyar doları buluyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde