Bakan’dan TOBB’a FETÖ uyarısı

Bakan’dan TOBB’a FETÖ uyarısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında ülke genelindeki oda ve borsalardan 16 yönetim kurulu başkanı, 17 meclis başkanı ve 442 üyenin bağının koparıldığını bildirdi.

Bakan’dan TOBB’a FETÖ uyarısı
16px
24px
31.08.2016 19:33
ABONE OLgoogle
Bakan Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin(TOBB) Müşterek Konsey Toplantısı'na katıldı. Tüfenkçi, burada yaptığı konuşmada FETÖ ile mücadelenin hem kamu hem de özel sektörde devam etmesi gerektiğine işaret ederken, “Bu yapı devlete sızdığı gibi oda ve borsalarımıza da şu ve ya bu nedenle sızmıştı. Bununla ilgili hükümet olarak direkt müdahaleden ziyade oda ve borsaların kendi içlerindeki yapıları ayıklamalarını istedik” dedi.

GEVŞEKLİK HİSSEDERSEK…

Bu kapsamda bugüne kadar 16 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanı, 17 meclis başkanı ve 442 meclis üyesinin istifa ederek görevlerinden ayrıldığını belirten Bakan Tüfenkçi, “Bu sayı, toplam oda ve borsalarımızın yaklaşık yüzde 5'ine karşılık gelmektedir. Bundan sonra da bu mücadeleyi sürdürüp, yapıya dahil olanları hızlı bir şekilde ayıklamamız lazım. Bu noktada bir gevşeklik hissedersek, Bakanlığımız direkt olarak devreye girip, bu sefer daha farklı sonuçlara yol açabilir” uyarısında bulundu.

İLK TEPKİYİ BİZ VERDİK

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da oda ve borsa camiası olarak darbe girişimine ilk tepki gösteren, kalkışmayı tanımadığını açıklayan meslek kuruluşu olmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Oda ve borsaların demokrasi mitinglerine katıldığını gıda ve lojistik gibi çok çeşitli destekler verdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Demokrasi mücadelesinin şehit ve gazileri için devlet tarafından başlatılan yardım kampanyasında camia olarak rekor kırdık. TOBB ve bağlı oda borsalar olarak tam 27 milyon lira yardım topladık. Daha da devam ediyoruz. Vatana, bayrağa ve demokrasiye sahip çıkan bu camiayla ayrıca iftihar ediyorum” dedi.

Hisarcıklıoğlu, çeşitli isimler altındaki terör örgütlerinin alçakça saldırılarının zaten hedefinde olduklarına işaret ederken, 15 Temmuz'da ise bunlardan daha sinsi olan ama aynı hainlikteki FETÖ örgütünü gördüklerini söyledi. Hisarcıkloğlu, “Hem Türkiye siyaseti hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi verdik. Milletin dirayetiyle bu test başarıyla geçildi” dedi.
Erdoğan SÜZER/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde