Bakan Pakdemirli'den gübre fiyatları ile ilgili flaş açıklama

Bakan Pakdemirli'den gübre fiyatları ile ilgili flaş açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin, kimyevi gübrede yüzde 15'lere varan indirim sağlayacağını söyledi.

Bakan Pakdemirli'den gübre fiyatları ile ilgili flaş açıklama
16px
24px
24.09.2018 14:02
ABONE OLgoogle

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin, kimyevi gübrede yüzde 15'lere varan indirim sağlayacağını söyledi. Bakan Pakdemirli açıklamasının devamında ise "TMO piyasaların ihtiyacı olan arpa ve buğday arzına devam edecek" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamasında öne çıkan satır başları şöyle:

*Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi tarım kredi kooperatiflerimiz, en önemli tarımsal girdilerden birisi olan kimyevi gübre fiyatlarında, gübre cinslerine göre değişmekle beraber yüzde 15'lere varan indirim sağlayacak.

*Örneğin dap gübresinin tonu 3250 liradan 2900 liraya düşmüştür. Yapılan indirimin piyasaya yansımasıyla beraber tüm sektörün de benzer hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.

*Bunun yanı sıra gübre fiyatlarında aşırı fiyat artışı yapan firmaları da takibe aldık.

*Bu kararın yanı sıra uzun yıllardır artmayan buğday ve arpa desteğini artıracağız. 5 kuruş olan prim desteğini yüzde yüz artırarak önümüzdeki yıl 10 kuruş olarak ödeyeceğiz.

*Çiftçimizin hiçbir şekilde mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Arpa ve buğday ürünleri üreticisinin alın teri ürünlerini dünya fiyatlar üzerinden alacağız. Bu konuda çiftçilerimizin endişesi olmasın.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde