Bahçeli, Rum Yönetimi'ne sert çıktı! Doğu Akdeniz asla peşkeş çekilmeyecektir

Bahçeli, Rum Yönetimi'ne sert çıktı! Doğu Akdeniz asla peşkeş çekilmeyecektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın İzlanda’da yaşadığı olayla ilgili "Futbolcularımıza yönelik saldırgan tavırlar tam bir kabalık ve komplodur. İzlanda'yı kınıyorum, bu ülkeye verilen notayı da çok yerinde ve isabetli değerlendiriyorum" dedi.

Bahçeli, Rum Yönetimi'ne sert çıktı! Doğu Akdeniz asla peşkeş çekilmeyecektir
16px
24px
10.06.2019 18:12
ABONE OLgoogle

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerindeki rakibi İzlanda ile yapacağı maç için gittiği İzlanda Keflavik Havalimanı’nda yaklaşık 3 saat pasaport kontrolünde bekletilmesi iki ülke arasında diplomatik gerilime neden oldu.

Takım kaptanı Emre Belözoğlu’na, muhabirlere açıklama yaptığı sırada, İzlandalı bir taraftarın tuvalet fırçası uzatması da ayrıca tepki çekti. 

Bahçeli, yaşayanan olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:   Emre Belözoğlu'na İzlanda'da uzatılan tuvalet fırçası, 10 yıllık skandalı ortaya çıkardı

İzlanda'da yaşanan rezaletler; sporun centilmenliğine, hoşgörü ruhuna aykırı kötü muameleler tek kelimeyle skandal ötesidir. Futbolcularımıza yönelik saldırgan tavırlar tam bir kabalık ve komplodur. İzlanda'yı kınıyorum, bu ülkeye verilen notayı da çok yerinde ve isabetli değerlendiriyorum.   Doğu Akdeniz'de tansiyon yükseliyor! Fatih sondaj gemi personeline tutuklama kararı

Bahçeli ayrıca, Güney Kıbrıs Yönetimi'nin (GKRY) Fatih gemisi personeline tutuklama kararına dair de Doğu Akdeniz'de açıkça Türkiye'ye tuzak kurulduğunu belirtti ve " Türkiye'nin kuyusu kazılmakta, egemenlik haklarına kastedilmektedir. Rum Yönetimi'nin, Fatih sondaj gemimizin çalışanları ve TPAO ile iş birliği yapan yabancı şirketlerin yöneticileri hakkında tutuklama kararı çıkarması hukuksuzdur, kepazeliktir. Kıbrıs Türklerini yok saymak, tarihsel haklarını gasba teşebbüs ve tevessül etmek, uluslararası hukuku çiğnemek, Türkiye'ye meydan okumaktır. Ülkemiz bu barbarca ve barış karşıtı hamleleri göğüsleyecek güç ve yeterliliktedir. Kıbrıs Türklüğü yalnız değildir, Doğu Akdeniz asla peşkeş çekilmeyecektir" dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde