Aziz Yıldırım ile Murat Ülker’in ortaklığı devam eder mi?

Aziz Yıldırım ile Murat Ülker’in ortaklığı devam eder mi?

Aziz Yıldırım ile Murat Ülker’in bir yıl önce ortak olduğunu öğrendik

Aziz Yıldırım ile Murat Ülker’in ortaklığı devam eder mi?
16px
24px
29.06.2018 10:38
ABONE OLgoogle

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım, son dönemlerin gündemdeki iki ismi. Murat Ülker bankalarla borç yapılandırması ile gündeme geldi. Aziz Yıldırım ise Fenerbahçe başkanlığını bırakmak zorunda kaldığı için halen gündemde.

Gazetecilikte takip önemlidir. Biz de Aziz Yıldırım başkanlığa bıraktıktan sonra ne yapacak, şirketlerinde bir hareketlilik var mı diye küçük bir araştırma yaptık.

Şimdilik eski başkanın şirketlerinde bir hareketlilik yok. Ancak şirketlerinden bir tanesi bizim ilgimizi çekti. Olay yeni değil ama ilginç olduğu için kulis sayfalarımıza taşıyalım istedik.

Araştırma yaparken Aziz Yıldırım ile Murat Ülker’in bir yıl önce ortak olduğunu öğrendik. Akfin Gayrimenkul Değerlendirme A.Ş. unvanlı şirket 14 Ağustos 2015 tarihinde kurulmuş.

Başlangıçta Ülker’in şirketi olarak başlamış. Geçen yıl Temmuz ayında şirkete Yıldırım ortak olmuş. Ortaklık yapısıyla ilgili oranlara ulaşamadık ama bu ortaklıktan sonra şirketin yönetim kurulu Aziz Yıldırım, Mehmet İman, Salih Ozan Balaban (Aziz Yıldırım’ın yönetim listesindeydi) ve Ahmet Özaktaş’tan oluşmuş.

Murat Ülker yönetim kurulunda değil ama imza yetkisi bulunuyor. Bu arada 110.5 milyon TL sermayeli şirketin merkezi Yıldız Holding ile aynı. Ülker’in Fenerbahçe sevgisini herkes bilir. Yıldırım’ın başkanlığı kaybetmesinden sonra bu ortaklığın geleceği bakalım ne olacak?..

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde