Aydın Doğan'dan Demirören ailesine taziye mesajı

Aydın Doğan'dan Demirören ailesine taziye mesajı

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatının ardından taziye mesajı yayınladı.

Aydın Doğan'dan Demirören ailesine taziye mesajı
16px
24px
08.06.2018 12:05
ABONE OLgoogle

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatının ardından Demirören ailesine taziyelerini ileten Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, mesajındaa şu ifadelere yer verdi:

"50 yıllık arkadaşım, iş dünyamızın değerli ismi  Erdoğan Demirören’in elim vefatını teessürle öğrendim. 40 yıllık iş arkadaşlığımız da bulunan Erdoğan Demirören’e Allahtan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Sevgili eşi Tülin, evlatları Yıldırım,  Meltem ve Tayfun  ile  tüm ailesinin ve  Demirören camiasının  acısını paylaşır, sabır, metanet ve başsağlığı dileklerimi sunarım..
 
Milliyet Gazetesi yazarı Güneri Civaoğlu; 
 
"Rahmet diliyorum, nur içinde yatsın. 40 yılı aşkın bir dostluğumuz vardı. Gazetelerin satılmasından evveldi. Ve zaman zaman onun teknesiyle denize açılırdık, mavi yolculuklar yapardık. Son derece dürüst, neşeli bir dosttu. Beraber dağlara tırmanırdık, beni zorlardı. O göcek’te gittiğimiz körfezlerde dağlara çıkıp saatlerce yürümeyi severdi. Bir keresinde Göcek’ten Dalaman’a kadar yürüdü. 
 
Güzel yüzerdi, deniz severdi. Beşiktaş hastasıydı, tutkuluydu. Oğlu da zaten Beşiktaş Başkanlığını yaptı. Çok geniş bir dost camiası vardı. Başarılı iş adamıydı, aynı zamanda çok iyi sanat koleksiyonu vardı. İyi de anlardı. Arkadaşlarıyla beraber olmaktan zevk alırdı. 
 
Erdoğan Demirören siyasetten kendisini geri planda tutardı. Gazete alışı da çok sürpriz değil. Daha Aydın Doğan’dan önce yüzde 25 hissesini almıştı Milliyet’in. Erol Simavi ile ortak bir fabrikaları vardı. Sonra dağıtım şirketini birlikte kurdular. Gazetecilerle çok yakın dosttu. Onun da dostları vardı. Bir dış halka, bir iç halka dostları vardı. Sanıyorum ben de onlardan biriydim.
 
İnanılmaz üzgünüm. Houston’da ilk defa teşhis konulduğunda, ciğerinin teki alındığında da oradaydım. Ve dönüşünde de nasıl bir kuvvetle inançla mücadele etti tahmin edemezsiniz. O ciğerini, nefes alma aletleri vardır. Onları saatlerce üfleyerek ciğer geliştirdi. İnanılmaz bir hayata yaşam tutkusu vardı. Çok zor hastalıkları yendi. Kendisine tekrar rahmet diliyorum."
 
Hakan Güldağ – Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni:
 
Çok uzun yıllar hep ekonomi gazetecilerinin dikkatle takip ettiği bir isim oldu. Önemli bir grubun uzun yıllar liderliğini yaptı. Basında da önemli işler yaptı. Bütün aileye ve Demirören Grubu’nda çalışan arkadaşlarımıza baş sağlığı diliyorum.
  
Ertuğrul Özkök;
 
Önce ailesine başsağlığı diliyorum, hepimize başsağlığı diliyorum. Demirören, Hürriyet camiasına yeni gelmişti ama Hürriyet camiasının çok eskiden bildiği bir insandı. 
 
Gazeteciliğe ben geç başladım. Başladıktan sonra İstanbul’a Hürriyet’in GYY’si olarak geldikten sonra İstanbul iş dünyasında bana ilk kalbini açan insanlardan birisiydi. Çok yakınlığını gördüm onun. Bana basının hafızasını anlatan insanlardan biriydi. 
 
Güneri bey Erdoğan beyi o kadar güzel anlattı ki ama Türk medyasından üzüldüğüm olaylardan bir hatıra da vardır. Yani ona hasta olarak Amerika’ya gittiğinde Türk medyasında çok büyük bir haksız manşette yapılmıştı. O zamanlar çok da üzülmüştüm. Demiştim ki, bir gazeteci olarak bir şey yaparken, Erdoğan beye yapılan haksızlığı yaparken hepimizin özen göstermesi gerektiğini düşünmüştüm. Yine de Erdoğan bey basına hiç küsmedi, hep basının içerisinde oldu. O tavrını çok takdir etmiştim o zamanlar. 
 
Arkasında çok iyi yetiştirdiği bir aile bıraktı. Dolayısıyla huzur içinde bu dünyadan ayrıldığını düşünüyorum.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde