Avrupa Ticaret Odası’ndan Flexkom’a yalanlama

Avrupa Ticaret Odası’ndan Flexkom’a yalanlama

Türkiye’de 40 bin kişiyi mağdur ettiği öne sürülen Flexkom’un Avrupa’da üye bulabilmek için sahte belge kullandığı iddia edildi.

Avrupa Ticaret Odası’ndan Flexkom’a yalanlama
16px
24px
29.10.2013 08:17
ABONE OLgoogle

Saadet zinciri olmadığını ve uluslararası standartlarda faaliyet gösteren bir firma olduğunu ispatlamak için Avrupa Parlamentosu üye ve danışmanları ile ortak hareket eden EBCON denetim firmasından kalite belgesi alan yapılanmayı Avrupa, Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Odası (EEIG) yalanladı.

Flexkom’a uluslararası kalite belgesi veren EBCON yöneticisi Dr. Stefan Kletsch’in kendileriyle alakası olmadığını belirten EEIG yetkilileri, Dr. Stefan Kletsch tarafından kalite belgesi verilen firmaların kendilerine e-mail yoluyla şikâyet edilmesini istedi.

Yapılan açıklamada, “Avrupa Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Odası, daima büyüyen, dünyaca önemli, tarafsız, bağımsız ve uluslararası bir ekonomi örgütüdür. Dürüstlüğümüz ve örgütümüzdeki etiklerden gurur duyuyoruz. Bizim ismimizi kullanarak sahtekarca ticari teamülleri uygulayanları ise kabul etmiyoruz. Kendilerine bizim görevli ya da temsilci tanıtanlarla karşılaşırsanız, Brüksel’deki genel sekreterliğimize durumu bildiriniz.” ifadeleri kullanıldı.

Kletsch’in icraatlarının EEIG’nin itibarını zedelediğini belirten yetkililer, birçok kez suç duyurusunda bulundukları bu kişiye itimat edilmemesi gerektiğini kaydetti. Flexkom’un, Dr. Stefan Kletsch imzalı kalite belgesiyle güvenilir bir imaj oluşturup Avrupa’da on binlerce kişiyi 1.600 Euro bedelle üye yaptığı belirtiliyor.

Flexkom yöneticilerinin internette lüks arabalarla olan görüntüleri ise dikkat çekiyor. Milyon liralık araçlara binen Davut Türkoğlu, Cengiz Ehliz ve Asker Sakınmaz’ın görüntüleri, akıllara geçmiş yıllarda titan saadet zinciri yöneticisi Kenan Şeranoğlu’nun Ferrari marka otomobil ile olan görüntülerini getiriyor. Üyelerin yüzde 99’u zarar eden yapılanmada yöneticiler lüks hayat sürdürüyor.

Abdülkadir Cembekli/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde