Atilla Yeşilada dolar kuru tahmini değiştirdi!

Atilla Yeşilada dolar kuru tahmini değiştirdi!

31 Mart Yerel seçimlerinden önce dolar kurunun 7 TL olacağını öne süren ünlü ekonomist Atilla Yeşilada bu tahminini değiştirdi.

Atilla Yeşilada dolar kuru tahmini değiştirdi!
16px
24px
05.02.2019 04:56
ABONE OLgoogle

Sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine ekonomi bilgisini aktaran ve dolar kuru tahminleriyle adından sıkça söz ettiren Atilla Yeşilada 31 Mart Yerel seçimlerinden önce dolar kurunun 7 TL olacağını öne sürmüştü.

Yeşilada özellikle ABD Merkez Bankası FED'in bu yılın ilk faiz toplantısında bilanço küçültmeye ve faiz artırımı konusunda geçen yıla göre daha yumuşak söylemlere gitmesi üzerinden yaptığı dolar kuru tahminini 7 TL' den 6.50 TL' yer geri çekti.  

DOLAR KURUNU HÜKÜMETİN SEÇİM KAZANMA ARZUSU YUKARI ÇIKARACAK

"Dolar tahminini revize ettim" başlığıyla yayınladığı videoda daha önce yaptığı tahminini küresel anlamda oluşabilecek yeni koşullara göre değil 31 Mart seçimlerini kazanabilmek adına hükümetin yapacağı reel ekonomiye ters düşen hamleler üzerine yaptığını söyleyen Atilla Yeşilada bu durumun değişmediğini, FED'in faiz politikasında yumuşamaya gitmesinin daha önceki yaptığı dolar kuru tahminini düşürse de Hükümetin soğan depolarını basmak gibi hamlelerinin yatırımcıyı tedirgin etmeye devam etmesi yüzünden dolar kurunun 31 Mart Yerel Seçimlerine kadar 6.50 TL seviyelerine geleceğini savundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde