Apple hisseleri 700 milyar dolara ulaştı!

Apple hisseleri 700 milyar dolara ulaştı!

Bir elma hiç bu kadar değerli olmamıştı: Apple'ın piyasa değeri dünya rekoru kırdı!

Apple hisseleri 700 milyar dolara ulaştı!
16px
24px
26.11.2014 08:53
ABONE OLgoogle
iPhone 6 ve iPad talebinde yaşanan artış, New York Borsası'nda işlem gören Apple hisselerini hisse başına 119.59 dolara taşıyarak toplam piyasa değerinin 700 milyar dolara yükselmesine neden oldu.

700 milyar dolarlık piyasa değeri sadece Apple tarihinin en yüksek piyasa değerini değil, dünyanın en değerli ikinci şirketi olarak kabul edilen Exxon Mobil'in piyasa değerini de 1.7'ye katladı.

Bu piyasa değeri aynı zamanda halka açık bir şirketin gördüğü en yüksek piyasa değeri. Buna karşılık FT tarafından yapılan hesaplamaya göre eğer fiyatlar enflasyon düzeltmesine tabi tutulursa Microsoft'un 1999 yılında gördüğü 874 milyar dolarlık piyasa değeri, hala dünya rekorunu elinde bulunduruyor.

Apple'ın piyasa değeri Borsa İstanbul'da işlem gören tüm şirketlerin piyasa değeri toplamını (275 milyar dolar) ise 2.5'e katladı.

Steve Jobs'tan sonrası çok tartışılan Apple'ın piyasa değeri, Jobs'tan sonra şirketin yönetim koltuğuna oturan Tim Cook'un da tartışmaları bitirebilecek performansını ortaya koyuyor. Tim Cook, şirketin yönetimine geldiğinden bu yana Apple'ın piyasa değerini ikiye katlamış oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde