Ankaralı dev holding konkordato istedi

Ankaralı dev holding konkordato istedi

Reel sektör tarafında bir süredir borç yapılandırmaları gündemde. Bazı şirketler bankalarla borç yapılandırmasına giderken bazıları da konkordato yolunu tercih ediyor.

Ankaralı dev holding konkordato istedi
16px
24px
17.08.2018 14:05
ABONE OLgoogle

Başarılı birçok şirket zaman zaman mali sıkıntıya düşebiliyor. Bu sadece Türkiye’ye özgü bir durum değil. Zaman zaman dünya devleri de bu yola başvurarak kurtulabiliyor. Bu nedenle de konkordato talebinde bulunan firmalara battı gözüyle bakmak doğru olmaz. Konkordato, mahkeme korumasına giren şirketlerin tekrar sağlıklı yapıya kavuşması için kullanılan bir yol.

Şimdi gelelim kulisimize. Ankara merkezli iki firmadan bahsedeceğiz. Birisi İlci Holding şirketlerinden İlci İnşaat ve İlsan İnşaat. 1986’da Muş’ta temelleri atılan İlci İnşaat, bugün Ankara merkezli olarak faaliyetlerini yürütüyor.

Birçok devlet kurumunun altyapı ve üst yapı projelerini yapmış bir şirket. Ankara’nın bu köklü şirketinin iki hafta önce Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne müracaat ederek konkordato talebinde bulunmuş. Mahkeme geçici mühlet kararı verip, geçici konkordato komiserleri atamış. 2018/559 sayılı dosyaya göre mahkeme şirket komiserliğine hukukçu Merve Bihter Akıcı, mali müşavir Akın Akbulut ile çalışma ekonomi ve endüstri ilişkiler uzmanı Türker Topalhan’ı atamış.

Aker İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi için de Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde 2018/537 Esas sayılı dosyaya göre geçici mühlet karar verilmiş. Bu dosyaya da hukukçu Ümit Erkan Turna ve Akın Akbulut ve Türker Topalhan konkordato komiseri olarak atanmış. Aker İnşaat da ağırlıklı olarak kamu projeleri yapmış bir şirket. Her iki şirketin de konkordato sürecinden sağlıklı bir yapıya kavuşarak çıkmasını diliyoruz.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde