Ankara Bahçeli'nin çıkışını konuşuyor: Erdoğan mı söyletti yoksa tuzak mı?

Ankara Bahçeli'nin çıkışını konuşuyor: Erdoğan mı söyletti yoksa tuzak mı?

Aydınlık Ankara Temsilcisi: AKP' erken seçim çağrısından haberdardı. Ancak göstergeler, erken seçimin AKP için intihar olacağını işaret ediyor

Ankara Bahçeli'nin çıkışını konuşuyor: Erdoğan mı söyletti yoksa tuzak mı?
16px
24px
17.04.2018 15:01
ABONE OLgoogle

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada ''3 Kasım 2019'a istikrar ve dengeyle ulaşması zorlaşmaktadır'' diyerek , 26 Ağustos 2018'de erken seçime gitme çağrısı yaptı.

Bunu üzerinde AKP'den ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, “Yetkili organlarda değerlendirilir” dedi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ise Bahçeli'nin erken seçim açıklamasına “Hodri meydan” diye yanıt verdi.

Bahçeli'nin erken seçim açıklamasını birçok kez “Erken seçim bekleniyor” yazılarıyla gündeme getiren Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik değerlendirdi.

'EKOMOMİ KÖTÜYE GİDİYOR'

“Türkiye'de ekonomi olumsuz yönde hızla ilerliyor. Döviz tutulamıyor, bunda Uluslararası müdahalelerin de payı var. Biz uzun süredir Türkiye'nin erken seçime gittiğini söylüyorduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP sözcüleri ise “Erken seçim kesinlikle yok” diyordu. Ancak ekonomide her geçen gün kötüye gidişi bütün AKP'liler biliyor. Kriz hükümetin en büyük korkusu. AKP içinde “Bizim aşil topuğumuz ekonomi” deniliyordu. Geçtiğimiz 1 ayı bile değerlendirsek gerek dövizdeki artış, gerek faizlerdeki artış, gerekse peş peşe gelen zamlar halk içerisinde ciddi sorunlara yol açtı.

'AKP İÇİN İNTİHAR OLUR'

Araştırma şirketleri AKP için “Erken seçim bir intihar olur” diyor. Bahçeli'nin açıklamasından hemen sonra görüştüğüm bazı araştırma şirketleri yöneticileri “Biz aynı görüşteyiz”ifadelerini kullandılar. AKP'nin ısrarla “Erken seçim olmayacak” açıklamasından dolayı erken seçim çağrısını kendilerinin yapması tuhaf karşılanacağı için bu durumu Bahçeli'ye söylettiler. Zaten Ankara kulislerinde “AKP değil Bahçeli erken seçim isteyecek. AKP'de bunu kabul edecek” tarzında açıklamalar yapılıyordu. Bu iddialar bir anlamda gerçekleşmiş oldu.

'AKP'NİN BİLGİSİ VAR'

AKP'liler erken seçim istemiyor olsaydı “Konuyu yetkili kuruluşlarda görüşeceğiz” açıklaması yapmazlardı. AKP istemezse erken seçim olmaz. Ama uzun zamandır erken seçim çalışması yapıyorlar.

AKP Genel Kongresi'nin erkene alınması bu yönde ciddi bir adımdı. Bu durumlarda Bahçeli'nin açıklamasının AKP'nin bilgisi dahilinde yapıldığının bir göstergesi.”

Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde