Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden kadın gözaltına alındı

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden kadın gözaltına alındı

Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medyada yer alan şahıs ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden kadın gözaltına alındı
16px
24px
21.07.2018 10:20
ABONE OLgoogle

Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medyada yer alan şahıs ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Tepkiler üzerine İnci paylaştığı bir başka videoda yüzünü kapatarak, "Atatürk'e saygı duymasam zaten Anıtkabir'e gitmem. Ama sırf arkadaşıma çok sinirlendiğim için, benim düşünceme saygı duymadığı için kötü kelimeler kullandığı için ben de ona kullandım" ifadelerini kullandı. İnci, gözaltına alındı.

Mustafa Kemal Atatürk 'e hakaret eden ve adının Safiye İnci olduğu öne sürülen kadının videosu sosyal medyada tepkilere neden olmuştu

Sosyal medya Anıtkabir’de Atatürke küfreden S.İ. adlı genç kızın görüntüleriyle çalkalanıyor.  S.İ. Anıtkabir ziyaretinde çektiği videoda, Atatürk’ü sevmediğini söyleyerek ağır hakaretlerde bulunuyor. S.İ. görüntülerde, “Geldiğim için çok utanıyorum. Çok ısrar ettikleri için geldim. Atatürk'ü zerre kadar sevmiyorum. Türkiye'yi de Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip'i sevmeyen Atatürkçüler var ya… Atatürk Tayyip'in b.ku bile olamaz” ifadelerini kullanıyor. Videonun yayılmasının ardından sosyal medyada da genç kıza adeta tepki yağdı.

#SafiyeinciTutuklansın etiketinde toplanan tepkilerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, " Anıtkabir 'de Mustafa Kemal Atatürk 'e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medya'da yer alan şahıs ile ilgili olarak AnkaraC.Başsavcılığı Basın suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. 

GÖZALTINA ALINDI

Hakkında soruşturma başlatılan Safiye İnci, Ankara Yenimahalle'deki ikametgahında göaltına alındı. İnce ifadesi alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla iligli yapılan açıklama şöyle:

" Anıtkabir 'de Mustafa Kemal Atatürk 'e hakaret ettiğine dair video görüntüsü sosyal medyada yer alan şüpheli şahıs yürütülen tahkikata müteakip Ankara Demetevler'de yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıs emniyet müdürlüğünde alınacak ifadesinin akabinde adliyeye sevk edilecektir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde