Ali Kibar, Cumhurbaşkanıyla ilgili ne duyumu almış?

Ali Kibar, Cumhurbaşkanıyla ilgili ne duyumu almış?

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Cumhurbaşkanıyla ilgili aldığı duyumu açıkladı

Ali Kibar, Cumhurbaşkanıyla ilgili ne duyumu almış?
16px
24px
19.02.2018 11:30
ABONE OLgoogle

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, "Yurt içindeki yeni, önemli ve ölçekli yatırımlar için birtakım talep sahibi kurumlara, bu ay sonuna doğru Cumhurbaşkanımızın bir programı olacağına ilişkin duyum aldık." dedi.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, reel sektörün KDV reform paketini beklediğini söyledi. 

Kibar, "Paketin, bu yılki büyümeye pozitif katkısı olacağını, yatırımları hızlandıracağını düşünüyorum. Bekleyen KDV'ler şirketler için önemli bir yük. Kamu tarafında iade nakli ya da mahsup sisteminin devreye alınması reel sektöre önemli bir dolaylı kaynak girişi anlamına gelecek" diye konuştu. 

Kibar, yatırımla ilgili yeni bir seferberlik duyumu aldıklarını da söyledi. Kibar, "Yurt içindeki yeni, önemli ve ölçekli yatırımlar için birtakım talep sahibi kurumlara, bu ay sonuna doğru Cumhurbaşkanımızın bir programı olacağına ilişkin duyum aldık. Ülkeye katma değer yaratacak, yeni yatırım seferberliği gibi" dedi. 

Kibar, "Bu yıldan itibaren sanayide büyük bir dönüşüm hamlesine girilecek. Türkiye, yakın çevremizdeki karmaşa süreci biraz iyileşmeye ve mutabakatlara doğru giderse bölgenin parlayan yıldızı olacak" diye konuştu. 

Kibar bankacılık sektörüne ilişkin de değerlendirmelerini paylaştı: 

"Faizlerin düşmesi için bankaların, Merkez Bankasında tuttuğu karşılıklarda birtakım iyileştirmeler olabilir. Bankaların topladığı mevduatın belirli bir oranını sanayi üretimi yapan kitleye verilmesi için sınırlar getirilebilir. Kalkınma Bankası gibi bir banka kurulabilir. Böyle bir bankanın kurulmasıyla sanayicinin yeni yatırımlarına orta vadeli kaynak sağlanabilir. Türkiye'nin müteşebbisi ülkesini düşünüyor. Herkes bu mücadelenin bir tarafından tutmak durumunda. Bu da yeni yatırım, aktivite, yeni istihdam alanları demek. Demoralize olmadan bunları yapmamız lazım." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde