Albayrak: Yalandan birileri ölse Ankara'nın nüfusunun bayağı düşmesi lazım

Albayrak: Yalandan birileri ölse Ankara'nın nüfusunun bayağı düşmesi lazım

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yerli ve milli belediyeciliğe verdikleri öneme vurgu yaptı.

Albayrak: Yalandan birileri ölse Ankara'nın nüfusunun bayağı düşmesi lazım
16px
24px
20.03.2019 07:51
ABONE OLgoogle

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Albayrak, devamında "Yalandan birileri ölse Ankara'nın nüfusu bayağı düşmesi lazım, siyasetçilerden, bayağı ölen olması lazım" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, seçim çalışmaları kapsamında Trabzon'da bulunan Dernekpazarı Gençlik Merkezi ve Sosyal Yaşam Alanı'nın açılış törenine katıldı.

Büyük ve güçlü Türkiye yolculuğunda taşları teker teker monte ettiklerini vurgulayan Albayrak, "Büyük bir medeniyetin inşası küçük taşlardan başlar. Bu tesisler, bu binalar, bu yollar. Bütün bu altyapı ve üst yapı yatırımları büyük ve güçlü Türkiye yolculuğuna bizleri taşıyor. Bütün bu hayali hayata geçirirken bu büyük ve güçlü Türkiye yolculuğunun büyük liderini unutmak olmaz. Bütün bu değişimin ve dönüşümün mimarı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu davanın ak yolcusu tüm dava arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Bu yatırımın hayata geçmesinde hayırsever Kalyon Grubu'na da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Albayrak, Türkiye'nin son 5 yıldır türlü türlü saldırılara maruz kaldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"5-10 tane ağaç için Türkiye'yi, İstanbul'u yakmaya çalıştılar. Arkasından ne çıktı, hangi örgütler çıktı FETÖ, DHKP-C, PKK çıktı mı? Bu bir, sonra bu saldırıdan güçlenerek çıkan Türkiye'nin yolunu 6 ay sonra yargı darbesi adı altında FETÖ'cüler başka şekilde kesmeye çalıştı. 2014 seçimlerinde büyük bir tokat yiyerek hezimete uğradılar. Türkiye bundan da güçlenerek çıktı. Yetti mi? Yetmedi. Yine devam etti süreç, akabinde 15 Temmuz 2016'da tarihin en kirli darbe girişimine şahit olduk mu? Dernekpazarı, Trabzon, Çaykara, Of şahit oldu mu? Sadece Trabzon değil, 81 vilayetimiz şahit oldu. Yüzlerce insanımızın şehit olduğu, binlerce insanımızın gazi olduğu, milyonlarca insanımız o gece sokağa inerek sadece kendisi, geleceği, istikbali, cumhuriyeti için değil, evlatlarının geleceği için de bu darbecilere bu memleketi bırakmadı, dimdik bir şekilde meydanlara inerek cumhurun başkanının talimatıyla 81 milyon dimdik bir arada yekvücut oldu."

'LAFA DEĞİL İCRAATA BAKACAĞIZ'

Yine bir seçime gidildiğini anımsatan Albayrak, şu değerlendirmede bulundu:

"Televizyonlarda izliyor musunuz, diyorlar ki 'Bu hizmet seçimi, beka seçimi değil.' Bakıyoruz bir tarafta Cumhurbaşkanımız ve çok kıymetli Milliyetçi Hareket Partisi'nin lideri Sayın Bahçeli, ne diyorlar; 'Bu beka seçimi' diyorlar. 'Yok bu belediye hizmetleridir, hizmet seçimidir, beka değil' diyenler var. Doğru, 31 Mart'ta bir belediyecilik anlamında devletin ve hükümetin de desteğiyle yerel yönetimler anlamında Türkiye'de bir hizmet seçimi olacak. Hizmet siyasetinde AK Parti son 25 senedir Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir ekol oldu. Halka hizmet siyasetinde belediyecilikte bir marka oldu. Amenna çünkü bunu uzatmaya gerek yok, siyaset, meydan, seçmen e… Yok mu daha fazlası, her gün biri bir şey diyor ama biz lafa değil, icraata bakacağız."

Albayrak, CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu'nun da Trabzonlu olduğunu anımsattı. Şehre İstanbul'dan geldiğini belirten Albayrak, şunları kaydetti:

 

"Bir tane de İstanbul'da var, bizim hemşehrimizmiş, yahu dedim bu hemşehri aday olmuş, İstanbul'a sordum, dedim ki etrafa, lafa bakmayacağız, bizim ecdadımız ne demiş, 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz', çünkü dilin kemiği yok. Bol kepçe lokantası, yalandan kim ölmüş. Yalandan birileri ölse Ankara'nın nüfusu bayağı düşmesi lazım, siyasetçilerden, bayağı ölen olması lazım. Öyle mi öyle değil mi gençler? Demek ki yalandan kimse ölmüyormuş, ben Ankara'ya gidince öğrendim bunu. Peki dedim bu arkadaş ne vadediyor, bir de baktık ki birçok ildeki adayda olduğu gibi Trabzon olsun, 81 vilayet olsun, İstanbul'da da birileri her zamanki gibi bol kepçeden yalan söylüyor. Yahu dedim, 2014 yılında bu kişi adaydı, ne vadetmiş, 37 tane proje vadetmiş. Kaç tanesini gerçekleştirmiş? İki tane, 35'i yalan olmuş."

'BAKIN BU SİYASETİ VE ZİHNİYETİ TANIMAMIZ LAZIM'

Aydın'a da gittiğini belirten Albayrak, "Bakın bu siyaseti, bu siyasetçileri, bu siyasi parti ve zihniyeti tanımamız lazım. Aydın'da bir tane kadın var, belediye başkanı ya dedim bu ne vaat vermiş 2014'te seçilirken? Sayısı var mı? Var dediler, hesapladık. Kaç tane dedim, 133 tane proje vadetmiş, 'Bunları yapacağım, söz veriyorum.' Kaç tanesini yerine getirmiş 5 senede biliyor musunuz? 13 tane. 120 tanesi yalan olmuş, yalandan kim ölmüş" dedi.

'YÖNETECEK İNSANIN YERLİ VE MİLLİ OLMASI LAZIM'

 

Albayrak, vatandaşa belediyecilik anlamında hizmet edeceklerini kaydederek, "Trabzon'umuz, büyükşehrimiz yıllardır bir marka oldu altyapı, üst yapı. Devletimiz Trabzon'u olimpiyat şehrine çevirdi, tesislerimiz, bugün yine bir tanesini açıyoruz. Yollarımız, köprülerimiz, tünellerimiz, yapıyoruz daha da yapacağız. Dernekpazarı'na da Çaykara'ya da Of'a da tüm Trabzon'a da yapacağız. Allah'ın izniyle Trabzonspor'a da" diye konuştu.

Allah ömür, enerji, imkan verdiği sürece memlekete, daha da çok hizmet etmeye gayret edeceklerini vurgulayan Albayrak, esas konunun beka meselesi olduğunu, bunun doğru anlaşılması gerektiğini söyledi.

Albayrak, 'beka' denilince aklına iki mesele geldiğini ifade ederek, "Daha düne kadar Türkiye'de devletten aldığı finansmanı, parayı, kaynağı, iş makinelerini, ekipmanları, tüm bu imkanları dağa, terör örgütüne, dışarıya aktaran belediyeler var mıydı? Bu paraları alıp, dağa, terör örgütüne, Kandil'e aktarmanın yanında bu imkanlarla yollara, sokaklara, caddelere çukurlar kazan terör örgütleriyle iş tutup Mehmetçiğimize kurşun sıkma noktasında destek olan belediyeler var mıydı? Demek ki belediyecilik önemli, belediyeyi alacak insanın, yönetecek insanın yerli ve milli olması lazım. Terör örgütleriyle iş tutmaması lazım, el ele kol kola belediyeye, meclise taşımaması lazım, öyle mi?" dedi.

'TRABZON'UN BELEDİYE BAŞKANI TÜRKİYE'YE DEĞİL, DÜNYAYA MESAJ'

Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da yaşadıklarına işaret eden Albayrak, şunları kaydetti:

 

"Bu ülkede 81 milyon tüm Türkiye ne yaptı? Meydanlara indi, canını siper etme pahasına korkusuzca ülkesinin bekası noktasında meydanlara indi o gece. Peki size soruyorum, o gece tüm Türkiye'de tüm bu süreç ve bu fotoğrafın ışığında milletiyle hemşehrileriyle meydanlara inen, sahip olduğu imkanlarla tankların önüne, kışlaların önüne bütün bu imkanları set duracak şekilde duran belediyeler oldu mu? Peki bu ülkede o kanlı gece televizyonun karşısına geçip ayağında terliklerle zaping makinesiyle darbeyi canlı şekilde izleyip, maç izler gibi ölü sayısını, şehit sayısını izleyen belediyeler, belediye başkanları oldu mu? 'Kim kazanacak, kaç ölü var, kim kazanırsa sokağa ineriz.' diye hesap yapan belediyeler ve siyasiler, başkanlar oldu mu? O zaman… Çok net söylüyorum, fazla söze gerek yok, bu ülkede belediye başkanı seçmek demek, hele de Trabzon'a belediye başkanı seçmek çok önemli. Trabzon'un belediye başkanı Türkiye'ye değil, dünyaya mesaj."

'SAKIN HA, BÖYLE BİR ŞEY YOK'

Albayrak, Trabzon'un önemine işaret ederek, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na hizmetleri dolayısıyla teşekkür etti, AK Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Dernekpazarı Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Aşık'a vatandaşlardan destek istedi.

Albayrak, konuşmasında, birilerinin, "Cumhur İttifakı'na oy vermeyenlere terörist diyorsunuz?" dediğini belirterek, "Cumhur İttifakı'na oy vermeyen teröristtir sözü çok yanlış, kim diyorsa yanlış diyor, öyle bir laf yok. Cumhur İttifakı'na oy vermeyen terörist değildir, sakın ha böyle bir şey yok. Şunun altını çizmemiz lazım; şu resmi görüp, görmeyenlere göstermemiz lazım" diye konuştu.

'BU RESMİ BÜTÜN TÜRKİYE'NİN, TRABZON'UN BİLMESİ LAZIM'

 

"Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" sözünü hatırlatan Albayrak, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'de, adına 'millet' dedikleri ama zillet ittifakı seçimlere giderken peşi sıra bir yandan Kandil, bir yandan Pensilvanya açıklama yapıyor. Bu da yetmiyormuş gibi terör örgütleriyle kol kola yürüyen siyasi partinin eş başkanları peşi sıra açıklama yapıyorsa ve diyorsa ki 'Güneydoğu'da PKK'yı, batıda ve diğer yerlerde bunları destekleyeceğiz, bunlarla birlikte yürüyoruz' bu resmi görüp, göstermemiz lazım. Bu resmi bütün Türkiye'nin, Trabzon'un bilmesi lazım."

'YERLİ, MİLLİ DURUŞLA BUNU ORTAYA KOYMAK ZORUNDAYIZ'

Darbe girişiminden sonra Türkiye'de yaşananlara değinen Albayrak, şunları kaydetti:

"Ağustos ayında Yenikapı mitingi oldu, bütün Türkiye o meydanda hangi siyasi görüşten olursa olsun toplandı. Niye toplandı? Çünkü bu ülkeyi yıkmak isteyen terör örgütleri darbe girişiminde bulundu. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız, gerek Sayın Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı noktasında çok dik bir duruş sergiledi. Mevzu bahis ülkenin bekası, öyle mi? O zaman biz kol kola yürümek zorundayız. Yerli, milli duruşla bunu ortaya koymak zorundayız. 31 Mart'a giderken, Allah'ın izniyle bir kez daha yerli ve milli duruşla Türkiye, büyük ve güçlü Türkiye yolculuğuna emin adımlarla ilerliyor. Siyasi, güvenlik ve ekonomik olarak Türkiye her geçen yıl çok daha emin adımlarla yoluna devam ediyor."

 

Türkiye'nin yaşadığı terör ve ekonomik saldırıların her birinden daha güçlü, daha emin adımlarla yoluna devam ettiğini belirten Albayrak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bundan en ufak bir şüpheniz olmasın. Hazine'den arkadaşlarla konuşuyorum, 1 milyar dolar yurt dışı finansman ihale gerçekleştirdik. Bir ay öncekinden çok daha uygun maliyetle kapattık. Paramız da Hazinemizde her türlü imkanlarımız da var. Bütçemiz de ekonomimiz de sağlam. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımız bu ülkenin başında olduğu sürece, bu millet, bu ülke birlik ve beraberlik içerisinde bu dik duruşu sergilediği sürece, ülkemizi hiçbir şekilde bölemeyecekler. En ufak bir endişeniz olmasın, Allah'ın izniyle hepsinin de üstesinden geleceğiz, hiç merak etmeyin."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde