Aday gösterilmeyen AKP'liler konuştu: Namert olsun

Aday gösterilmeyen AKP'liler konuştu: Namert olsun

AKP milletvekili aday listesinin açıklanmasının ardından çizik yiyen isimler; Mehmet Metiner, Şamil Tayyar, Metin Külünk ve Reşat Petek Twitter’dan açıklamalarda bulundular.

Aday gösterilmeyen AKP'liler konuştu: Namert olsun
16px
24px
21.05.2018 19:23
ABONE OLgoogle

AKP’nin 24 Haziran seçimlerine katılacak Milletvekili aday listesi açıklandı. Listede yer almayan bazı isimler dikkat çekti.

AKP’ye yakın Star gazetesinde köşe yazarı olan ve parti adına sık sık televizyon programlarında yer alan İstanbul milletvekili Mehmet Metiner aday gösterilmedi.

Yine AKP’nin tanınan simalarından Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar listeye giremedi. Şamil Tayyar’ın FETÖ ile mücadelenin gerektiği gibi yapılmadığını eleştirerek “FETÖ borsası” açıklaması yapması dikkat çekmişti.

Aynı şekilde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a yakın isim AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk de listede yer almadı.

15 Temmuz darbesi sonrasında Meclis’te kurulan, 15 Temmuz Darbesi’ni Araştırma Komisyonu’na başkanlık yapan AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek de listede yer almadı. FETÖ kumpasları döneminde, kumpasları televizyon ekranlarında destekleyen Reşat Petek’in 15 Temmuz Darbesi’ni Araştırma Komisyonu’na başkanlık yapması tepkilere neden olmuştu.

AKP milletvekili aday listesinin açıklanmasının ardından Mehmet Metiner, Şamil Tayyar, Metin Külünk ve Reşat Petek Twitter’dan açıklamalarda bulundu. Milletvekilleri listelerinin "hayırlı" olmasını dilerken, Metiner'in, "Kim ki aday gösterilmediği için küser yanlış yaparsa namert olsun" ifadeleri dikkat çekti.

İşte atılan tweetler:

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde