AKP'li yazar: 5 Eylül Perşembe gecesi kulisler 'kabine değişikliği ile çalkalandı'

AKP'li yazar: 5 Eylül Perşembe gecesi kulisler 'kabine değişikliği ile çalkalandı'

Patronlardunyasi.com Perşembe günü kabine değişikliği gündemde diye yazmıştı. Hümümete yakın yazar da kulislerin “kabine değişikliği ile çalkalandığını” yazdı.

AKP'li yazar: 5 Eylül Perşembe gecesi kulisler 'kabine değişikliği ile çalkalandı'
16px
24px
09.09.2019 08:50
ABONE OLgoogle

Patronlardunyasi.com, perşembe günü, "Cumhurbaşkanlığı Kabinesi değişiyor. Ankara kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı Kabinesi değişiyor. ..." diye yazmıştık. ha

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de AKP kulislerinde ”5 Eylül Perşembe gecesi yaşanan hareketliliğin” çok konuşulduğunu yazdı. Selvi, kulislerin “kabine değişikliği ile çalkalandığını” belirterek, "Bir parti yöneticisi, 'Bu işleri bilen birisinin bana söylediğine göre kabine değişikliği 2-3 ay sonra” dedi' ifadelerini kullandı.  Cumhurbaşkanlığı Kabinesi değişiyor... Erdoğan açıklayacak

Abdulkadir Sevi, bugün Hürriyet'te yayınlanan "Kabine değişikliği ne zaman?" başlıklı yazısında AKP'de kabine değişikliği olabileceğinin sinyalini verdi. Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı:

 "Kabine değişikliği sorulduğunda Erdoğan, 'Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız, siparişle bu işler olmaz' demişti. Erdoğan, kabine değişikliğiyle ilgili haberlerin mürekkebi kurumadan bakanlarını değiştiren bir lider değil. Hatta yazılıp konuştuğu zaman değiştirecekse de değiştirmiyor. Zamanlamasını ve çerçevesini kendisinin belirlediği zamanlarda yapıyor. Bu kez de öyle olacak gibi. Perşembe gecesi yaşadığımız hareketliliği paylaştığım bir parti yöneticisi,'“Bu işleri bilen birisinin bana söylediğine göre kabine değişikliği 2-3 ay sonra' dedi."

"5 Eylül Perşembe gününü cumaya bağlayan gece siyasi kulisler kabine değişikliği ile çalkalandı" diyen Selvi, "Ankara ile İstanbul arasında yoğun bir telefon trafiği yaşandı. Bakan olması muhtemel isimlerin telefonları susmadı. Bakanlık potansiyeli olan isimlerden 'Biliyorsun kaynağım sağlamdır, kabinedesin' diye arananlar oldu. 'Hayırlı olsun, bu kez bakansın' diye arananlar arasından ne diyeceğini şaşıranlar çıktı. 'Henüz bana bir şey tebliğ edilmedi' diyenler ise en ihtiyatlı olanlarıydı. 'Reis yarın önce Binali Yıldırım’ı açıklayacak, ardından kabine listesi yayınlanacak' diyenler o kadar kesin konuşuyordu ki ne yapacağımızı şaşırdık. Güvenilir kaynaklar doğrulamadı ama biz yine de o geceyi diken üstünde geçirdik. Hatırlarsanız İstanbul seçimlerinin ardından da benzer bir gece yaşanmıştı" ifadelerini kullandı.

"BERAT ALBAYRAK BİR SÜREDİR TOPLANTILARA KATILMIYOR"

Selvi yazısında, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bir süredir toplantılara katılmadığını aktardı. Selvi, yazısında, "AK Parti’nin 18. kuruluş yıldönümü törenlerine, 30 Ağustos resepsiyonuna, il başkanları toplantısına iştirak etmedi" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde