AKP kaynakları sızdırdı: 100 Bin hükümlüye af geliyor

AKP kaynakları sızdırdı: 100 Bin hükümlüye af geliyor

Cumhurbaşkanı danışmanlarından Yiğit Bulut tarafından geçtiğimiz günlerde kaleme alınan köşe yazısında af konusu gündeme getirilmişti. Yazı sonrasında bir genel af beklentisi oluşmuştu. AKP'li kaynaklardan edinilen bilgilere göre hükümetin genel af değil, kısmi af hazırlığı içerisinde olduğu görülüy

AKP kaynakları sızdırdı: 100 Bin hükümlüye af geliyor
16px
24px
06.05.2018 10:44
ABONE OLgoogle

24 Haziran'da yapılacak olan seçimler öncesinde af konusu tartışmaya açıldı. Affın genel mi yoksa kısmi mi oalcağı ise belirsizliğini koruyor. Uzun bir süredir gündemde olmasına karşın resmi bir gelişmenin olmadığı konuyla ilgili seçime sayılı günler kala bir gelişme olması bekleniyor.

AKP kaynakları konuyla ilgili bir genel af hazırlığının söz konusu olmadığını belirtirken, kısmi bir af düzenlemesi yapılacağını söyledi.

100 BİN KİŞİ YARARLANACAK

Hükümet tarafından yasalaştırılacak olan kısmi af paketine MHP'nin de destek vereceği konuşuluyor. Paket yasalaştığı takdirde yaklaşık 100 bin kişi düzenlemeden yararlanacak. Paketin ticari, çek senet vb. davalardan hüküm yiyen cezalıları kapsayacağı öngörülüyor.   Saray'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut: Genel af çıkaralım

''Bazı suçlar hariç genel bir af ilan edelim''

Geçtiğimiz günlerde Yiğit Bulut tarafından kaleme alınan köşe yazısı, bir genel af çağrısıydı. Bulut'un bu yazısından sonra böyle bir gelişmenin olması sürpriz görünmüyor. Ancak Bulut'un gündeminde genel bir af söz konusuyken, şu an kulislerde kısmi af konuşuluyor.

Kısmi af düzenlemesinin bir adım sonrası genel af olabilir. AKP iktidarının sık sık 2002'deki çizgisine geri dönme söyleminde bulunması da tüm bu düzenlemelerin bir parçası olarak yorumlanıyor. Toplumla barışmak isteyen bir AKP profili, emeklilere bayram ikramiyesi, kısmi af, İstanbul'un silüetine ilişkin itiraf niteliğindeki açıklamalar AKP'nin erken seçim öncesinde zor bir durumda olduğuna da işaret ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde