AKP, Şerife Boz'u aday göstermedi..

AKP, Şerife Boz'u aday göstermedi..

AKP'den milletvekili aday adaylığını açıklayan Şerife Boz ve Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir liste dışı kaldı.

AKP, Şerife Boz'u aday göstermedi..
16px
24px
22.05.2018 08:47
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin milletvekili aday listesinde büyük sürprizlere imza attı, kabinede bakanlık bekleyenlerin çoğunluğunu milletvekili adayı yaparak yeni sistemde parlamentodaki grubu güçlü tutmayı tercih etti. AKP'de mevcut milletvekillerinden 167 kişi listeye giremedi. TBMM'de 316 sandalyesi bulunan AKP'de aday olmayanlarla birlikte 149 milletvekili liste dışında kalmış oldu. 

Öte yandan aday adaylığını açıklayan Şerife Boz ve Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir de listelerde yer bulamadı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı girişinde darbeci general Semih Terzi’yi öldürdükten sonra vurulan astsubay Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir de aday gösterilmeyen bir diğer isim oldu. '15 Temmuz kahramanı' diye tanıtılan Şerife Boz'a dava açılıyor: Haber düzmece

15 Temmuz darbe girişimi sırasında mahallesindeki kadınları toplayarak hafriyat kamyonuyla Taksim Meydanı'na çıktığı söylenen ve 24 Haziran'daki seçimlerde, AKP'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Şerife Boz hakkında şehit aileleri tarafından dava açmaya hazırlandığı belirtilmiş ve Boz'un adaylığı kamuoyu tarafından tartışılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde