AK Parti kanun teklifini Mahmut Özgener için mi verdi?

AK Parti kanun teklifini Mahmut Özgener için mi verdi?

AKP’nin verdiği bu teklif, seçimlerde İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanı Mahmut Özgener’in şehirde aday olarak gösterilebileceği şeklinde yorumlandı.

AK Parti kanun teklifini Mahmut Özgener için mi verdi?
16px
24px
13.11.2018 21:46
ABONE OLgoogle

Ak Parti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kanununda değişiklik için  teklif verdi. Teklife göre birlik başkanları, birlik yönetim kurulu üyeleriyle oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyeleri genel ya da yerel seçimlerde aday olup listeye giremez ya da seçilemezse eski görevlerine geri dönebilecek. AKP’nin verdiği teklif, partinin 31 Mart’ta yapılacak olan seçimler için işaret verdiği yönünde yorumlandı.

AK Parti’nin TOBB’la ilgili verdiği teklifte “Milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde adaylık için görevinden ayrılan birlik başkanı ve birlik yönetim kurulu üyeleri ile oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyeleri, aday olamadıkları veya seçilemedikleri takdirde en geç Yüksek Seçim Kurulu’nca seçim sonuçlarının ilanını takip eden bir içinde eski görevlerine dönebilirler. Oda ve borsa başkanları için 'adaylık' düzenlemesi

Bu süreçte, birlikte başkanı ile oda ve borsa yönetim kurulu başkanının yerine seçim yapılmaz; yönetim kurulu üyelerinin yerine ise yedek üye çağrılır. Birlik başkanı ile oda veya borsa yönetim kurulu başkanının eski görevlerine dönmeleri için öngörülen sürenin sonuna kadar en yaşlı başkan yardımcısı, bunun yokluğunda en yaşlı üye geçici olarak başkanlık görevini yürütür” denildi. 

MAHMUT ÖZGENER'İN ADI İZMİR'DE GEÇİYOR

AK Parti’nin verdiği bu teklif, seçimlerde İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanı Mahmut Özgener’in şehirde aday olarak gösterilebileceği şeklinde yorumlandı.

AK Parti kulislerinde birçok kez İzmir için Özgener’in isminin geçtiği duyulsa da İZTO Başkanı’nın böyle bir yarışa girmek istemediği ifade ediliyor.  TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Bu kanun teklifini doğru bulmuyorum

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: “KANUN TEKLİFİNİ DOĞRU BULMUYORUM”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu milletvekili ve yerel seçimlerde aday olmak üzere görevlerinden ayrılmak durumunda olan Oda-Borsa-Birlik Başkanlarının seçilememeleri halinde görevlerine geri dönmelerinin yolunu açacak kanun teklifini doğru bulmadığını söyledi. 

Hisarcıklıoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Meclis’e bugün sunulan bir kanun teklifiyle milletvekili ve yerel seçimlerde aday olmak üzere görevlerinden ayrılmak durumunda olan Oda-Borsa-Birlik Başkanlarının seçilememeleri halinde görevlerine geri dönmelerinin yolunun açılması istenmiş. Bunu doğru bulmuyor ve kanun teklifinin geri çekilmesi gerektiğine inanıyorum.

Oda-Borsa-Birlik Başkanlığı görevimizle siyaset arasındaki ayrım kesin bir çizgiyle belirlenmiş durumda.

Bu çizgi bir defa delinirse, temsil ettiğimiz kurumlara günlük siyasetin nüfuz etmesi sözkonusu olur ki, bundan da en fazla bizlere bu görevleri emanet eden üretici, tüccar ve sanayicilerimiz zarar görür.

Bu camiada görev üstlenmek ile siyasette yer almak arasındaki kesin çizgi aynen korunmalıdır.”

“Özgener, AKP’ye ‘Beni aday yapmayın’ ziyareti yaptı”

Öte yandan Özgener’in AKP Genel Merkezi’ne gidip parti kurmaylarıyla bir araya geldiği iddia edildi.

Haberde yer alan ifadeye göre Özgener, AKP yöneticilerine "Ben AK Parti'ye, devletime, milletime hizmet etmekten gurur duyarım ancak hizmet sadece belediye başkanlığı ile yapılmaz. Halen İzmir Ticaret Odası Başkanlığı görevim var, ben bu görevle hizmete devam etmek istiyorum, beni lütfen adaylık değerlendirmesinden çıkarınız” dedi.

CHP'li Yarkadaş: AKP'nin bu planı boşa düşebilir

CHP'li Barış Yarkadaş, AKP'nin kanun teklifine ilişkin şu yorumda bulundu:

"AKP İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener'i aday yapıp kaybetse bile koltuğunda tutmak istiyor.

Ancak AKP'nin bu planı boşa düşebilir: 

Bakalım bu teklif 'kime niyet; kime kısmet' olacak ve kimler faydalanacak? Hep birlikte izleyeceğiz..."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde