ABD'li milyarder Buffett: Hepimiz dominoyuz ve birbirimize çok yakınız

ABD'li milyarder Buffett: Hepimiz dominoyuz ve birbirimize çok yakınız

Amerikalı milyarder yatırımcı ve iş adamı Warren Buffett, ABD'de 2008'de başlayan ve bütün dünyayı etkisi altına alan finansal kriz hakkında, "Hepimiz dominoyuz ve birbirimize çok yakınız" açıklamasında bulundu.

ABD'li milyarder Buffett: Hepimiz dominoyuz ve birbirimize çok yakınız
16px
24px
10.09.2018 19:30
ABONE OLgoogle

Yaklaşık 90 milyarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin 3'üncü kişisi konumunda bulunan 88 yaşındaki Buffett, CNBC'ye verdiği mülakatta, küresel piyasalardan trilyonlarca doların silinmesine ve başta Amerikan ekonomisi olmak üzere birçok ülkenin ekonomisinde gerilemeye neden olan küresel finansal krizin 10'uncu yıl dönümüyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Buffett, 2008 finansal krizindeki oyuncuları domino taşlarına benzeterek, "Bu özel panikle ilgili olarak öğrendiğimiz şey, hepimiz dominoyuz ve birbirimize çok yakınız" dedi.

'BU KİŞİLER YANLIŞ YAPTIKLARINI DÜŞÜNMÜYORLARDI'

Dönemin ABD Hazine Bakanı Hank Paulson, Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke ve New York Fed Başkanı Timothy Geithner'a işaret eden Buffett, "Bu kişiler yanlış bir şey yaptıklarını düşünmüyorlardı ancak dünyaları dağılıyordu" yorumunu yaptı.

Buffett, dönemin Amerikan ekonomisiyle ilgili olarak, "Kocaman bir ekonomik makineniz ve her türlü üretim kapasiteniz var. İnsanlar her gün işe gidiyor ancak tren raydan çıktığında, büyük bankalar gün içi işlemlerinde yüz milyarlarca dolar kayıp yaşıyorlardı" ifadesini kulladı.

2008 finansal krizi sırasında, ABD'nin en büyük yatırım bankalarından Lehman Brothers iflasını açıklarken, Merrill Lynch adlı kuruluş Bank of America, Bear Stearns adlı kuruluş JPMorgan Chase ve Wachovia ise Wells Fargo tarafından satın alınmıştı.

Buffett'ın yatırım şirketi Berkshire Hathaway ise 2008 finansal krizi sırasında, Goldman Sachs'in yüzde 10'unu ve nakit akışı yaşayan General Electric'in bir kısmını satın alarak piyasalara güven vermeye çalışmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde