ABD'den bir skandal daha...

ABD'den bir skandal daha...

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki (BMGK) Gazze’deki İsrail saldırısıyla ilgili “bağımsız ve şeffaf bir soruşturma çağrısı” yapan basın açıklamasını engelledi.

ABD'den bir skandal daha...
16px
24px
15.05.2018 11:02
ABONE OLgoogle

BMGK’nin “veto” yetkili daimi üyesi ABD, yapılacak BMGK toplantısının ardından okunması planlanan basın açıklamasına blok koydu.

ABD’nin engllediği basın açıklama metninde şu ifadeler yer alıyordu:

“BM Güvenlik Konseyi, Doğu Kudüs dahil, özellikle Gazze Şeridi’ndeki barışçıl protestolar ve sivil hayatların trajik kayıpları bağlamında, 1967’den beri İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarındaki son gelişmelere ilişkin ciddi kaygısını dile getiriyor.  Fitil Trump'tan katliam İsrail'den: En az 55 şehit, 2 bin 700 yaralı

Güvenlik Konseyi, Filistinli sivillerin barışçıl protesto hakkını kullanası sırasında öldürülmesine karşı öfkesini ve hüznünü dile getiriyor.

Güvenlik Konseyi, hesap verebilirliği sağlamak için bu eylemlere bağımsız ve şeffaf bir soruşturma çağrısı yapar. Sivillerin korunması da dahil olmak üzere uluslararası insani hukuk ve uluslararası insan hakları hukukuna saygı çağrısında buluyor.

BM Güvenlik Konseyi, üye devletlere 1860 (2009) BMGK kararı uyarınca Gazze Şeridinin kapatılmasını sona erdirme konusundaki çabalarını yoğunlaştırma çağrısı yapıyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde