ABD'de yaptırımların kaldırılması konusunda net bir mesaj verilmedi

ABD'de yaptırımların kaldırılması konusunda net bir mesaj verilmedi

"Beyaz Saray'da yapılan toplantıda yaptırımların kaldırılması konusunda da net bir mesaj verilmedi. Dolayısıyla piyasalar açısından nötr bir sonuç var"

ABD'de yaptırımların kaldırılması konusunda net bir mesaj verilmedi
16px
24px
14.11.2019 16:24
ABONE OLgoogle

Erdoğan ve Trump arasında dostane bir görüşmenin gerçekleştiğini ancak spesifik bir sonuç olmadığını belirten Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge,  “Basın toplantısında Halkbank konusu gündeme getirilmedi ama kapalı kapılar ardında değerlendirme yapılmış olabilir. Öte yandan yaptırımların kaldırılması konusunda da net bir mesaj verilmedi. Dolayısıyla piyasalar açısından nötr bir sonuç var” dedi ve şöyle devam etti:

“Nitekim kurda da bunu görüyoruz, toplantı sırasında 5.74’lerin altına gelen Dolar/TL, F35 ve S-400 gibi kritik başlıklarda da net açıklamalar yapılmayınca yukarı döndü. Piyasa bundan sonra da izleme modunda devam edecektir” dedi.

12 Aralık Önemli

Piyasaların önümüzdeki dönemde yaptırım konusuna odaklanmaya devam edeceğini söyleyen Cem Tözge, bir diğer ana gündem olarak ise 12 Aralık’taki PPK toplantısına dikkat çekti.

Tözge, “Faiz indirimiyle gelecekteki reel faizin daha da düşeceği beklentisi nedeniyle yeni haber akışı olmazsa TL’de aşağı potansiyel görmüyoruz ama yılsonuna kadar da oynaklık düşük kalacak gibi görünüyor. Dolar /TL’de 5.70-5.80 bandının korunacağını öngörüyoruz. Altı ay önce 515 olan ülke risk primi şuan 309 seviyelerinde bulunuyor. Bu gerilemeyi olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Borsa ve tahvillerde de bir miktar yabancı ilgisi var. Bu durum Türk Lirasında net değer kazanımından ziyade oynaklığın düşmesine neden oluyor.” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde