AB Komisyonu yeni Başkanı’ndan flaş Türkiye çıkışı

AB Komisyonu yeni Başkanı’ndan flaş Türkiye çıkışı

Avrupa Komisyonu'nun yeni başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye'yle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Von der Leyen, Türkiye'nin AB üyeliği için ilerleme kaydetmediğini öne sürdü.

AB Komisyonu yeni Başkanı’ndan flaş Türkiye çıkışı
16px
24px
10.09.2019 13:11
ABONE OLgoogle

Avrupa Komisyonu’nun yeni başkanı Ursula von der Leyen Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyesi olması için gereken temel şartlarda ilerleme kaydetmediğini belirtti.

Von der Leyen, Komisyon üyelerini açıkladığı basın toplantısında “Türkiye ile ilgili olarak, bu ilerlemeyi son yıllarda görmedim. Aksine… Türkiye’nin Avrupa değerlerine, Avrupa kurallarına, hukukun üstünlüğü, özgürlük ve temel değerlere daha yakın olmak istediğini göstermesi gerekiyor” dedi.

13 kadın 14 erkek üye

AB Komisyonu binasında basın toplantısı düzenleyen von der Leyen, 2019-2024 dönemi için yeni Komisyon üyelerinin görev dağılımını da duyurdu.

Von der Leyen’in açıkladığı yeni teşkilat şemasına göre, Komisyon’da üç kıdemli başkan yardımcısı ve beş başkan yardımcısı görev alacak.

Von der Leyen, başkanlığa seçilmesinin ardından Komisyon’da cinsiyet eşitliği sağlayacağı sözünü vermişti. 13 kadın ve 14 erkek üyeden oluşan yeni Komisyon’da cinsiyet eşitliği gözetildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde